Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
2 Poezie arrow SchaakgedichtenSchaakgedichten


Prijs: €13,50Schaakgedichten - Chess Poetry

Schaken en poëzie. Verstand en gevoel. Ogenschijnlijk hebben die twee niets met elkaar te maken. Maar wat gebeurt er als je dichters de opdracht geeft om een schaakgedicht te maken? Taal of diagram, anekdote of techniek? Dit tweetalige boek geeft de oplossing. Er schuift net zoveel schoonheid in het diagram als in de anekdote.

In het najaar vindt het Essent schaaktoernooi plaats, in 2006 is dat een lustrumaflevering. Net als vijf jaar geleden, toen Gerrit Krol een speciale schaaknovelle schreef, wil de organisatie in het lustrum aandacht schenken aan schaken en literatuur. Ditmaal gaat de voorkeur dus uit naar poëzie.

In deze bloemlezing schaakgedichten van Constantijn Huygens, Albertina Soepboer, Tobias Hill, Catharina Blaauwendraad, Rense Sinkgraven, K. Schippers, Mark Boog, Ilse Starkenburg, H.H. ter Balkt, Kasper Peters, Wouter Godijn, Diana Ozon, Tjitse Hofman, Sieger M.G. en J.W. Oerlemans. Ton Peters verzorgde de redactie, terwijl Willem Groenewegen zeer bekwaam de vertalingen naar het Engels deed.

Schaakgedichten - Chess Poetry; ISBN 90 5452 161 9; 44 pagina'; gebonden; tweetalig (Nederlands en Engels);omslag Jelmar Geertsma naar een schilderij van Gerard van der Weerd; € 13,50

Zoek verder op Google naar Schaakgedichten.

 Misschien ook iets voor u:

Voetschrift van verleiding
Voetschrift van verleiding
€27,50
Meesterwerk
Meesterwerk
€15,00