Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
5 Muziek en theater arrow Volop VerwonderingVolop Verwondering


Prijs: €19,50Frank den Hollander, Jan Veldman & Just Vink: Volop Verwondering - 25 jaarTheater te Water

Al 25 jaar vaart Theater te Water met het schip Verwondering door Noord-Nederland om theater te brengen op plekken waar geen theater, maar wel water is. Dit jubileumboek vertelt in woord en beeld de rijke geschiedenis van dit unieke gezelschap.

De beginjaren van Theater te Water waren lastig maar ook avontuurlijk. Langzamerhand professionaliseerde het gezelschap, echter zonder zijn bijzondere, eigenzinnige karakter te verliezen. Kenmerkend blijft het enthousiasme waarmee de varende acteurs inmiddels meer dan veertig producties, veelal van eigen hand, in het ruim van het sfeervolle theaterschip tot leven hebben gebracht. In de kanalen van de stad Groningen, in het Reitdiep bij Garnwerd, op Vlieland en Terschelling, in Briltil en Oranjedorp. En later 's winters in dorpscafés en kleine zalen, overal waar maar publiek is.

Dit boek (op royaal formaat, oblong, geheel in kleur en gebonden in harde kaft) gaat over de spelers, de locaties, de kostuum- en decorontwerpen, het enthousiasme van het publiek. Dat alles vergezeld van heel veel foto's en een korte beschrijving van elk toneelstuk. En door de hele geschiedenis speelt natuurlijk het verhaal van schrijver / regisseur / schipper Just Vink. Volop Verwondering laat je zien hoe Theater te Water van een jongensdroom een instituut werd.

Frank den Hollander, Jan Veldman & Just Vink: Volop Verwondering, 25 jaar Theater te Water; ISBN 97890 5452 1709; 160 pagina's, geheel in kleur, royaal formaat; gebonden. Vormgeving: Jeannette Ensing.

Dit boek werd op 12 mei 2007 tijdens het Boekbal gepresenteerd in de Stadsschouwburg van Groningen.

Zoek verder met Google naar Theater te water, Just Vink, Boekbal en Volop Verwondering.

 

Op de theaterboot Verwondering voeren naast Just Vink mensen mee als Cora Broekhuizen, Mette Bus, Mimi van Geloven, Kees Wennekendonk, Hans Lansink, Bert Visscher, Frank den Hollander, Aline Kiers, Peggy de Raad, Arno van der Heyden, Rob Elzinga, Gabriëlle Glasbeek, Miranda Bolhuis, Ton Rohde, Marcel Boon, Kasper Peters, en heel veel meer. In dit jubileumboek van Theater te Water staan alle namen vermeld, niet alleen van de acteurs, ook van de decor- en kostuumontwerpers, de vormgevers van de affiches, de mensen van de techniek, de bemensing van het kantoor en iedereen die betrokken was bij de liedjes in de toneelvoorstellingen. Een compleet boek over Theater te Water.

 

 Misschien ook iets voor u:

Natte voeten
Natte voeten
€14,90
Kanaalkoorts
Kanaalkoorts
€16,95