Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
2 Poezie arrow TT PoëzieTT Poëzie


Prijs: €10,00(met aanbeiding, zie onderaan, zie bestelformulier)

TT Poëzie

Op de laatste zinderende zaterdag van juni 2006 bezochten ruim twintig noordelijke dichters de TT-races in Assen. Ze lieten zich inspireren door het hoge geknetter en het diepe gebrom van de motoren. En door het massale publiek, de snelheid, de onverwachte buitelingen, de pech en het geluk.
Door heldendom. Door de macht aan bier in plastic glazen. Tienduizenden toeschouwers keken naar hetzelfde, maar ieder zag iets anders. Wat de dichters zagen, is vastgelegd in deze bundel.

Voor dit boek schreven de volgende dichters een gedicht over de TT: Erik Harteveld, Daniël Dee, Tjitse Hofman, Marga Kool, Jan Veenstra, Remco Ekkers, Willem Jan van Wijk, Sieger M.G., Rense Sinkgraven, Anne Doornbos, Martin Koster, Gerard Nijenhuis, Suze Sanders, Ton Peters, Stefan Nieuwenhuis, Willem Groenewegen, Geert Loman, Jos Tolboom, Egbert Hovenkamp II, Doeko Bosscher, Gijsje Gramsma, Nicolette Leenstra, Djodjie C.A. Rinsampesy en Arjen Nolles.

Het eerste exemplaar van deze bloemlezing gedichten over de TT werd op 18 mei 2007 overhandigd aan Egbert Streuer, motorlegende uit Drenthe. Deze handeling vond plaats bij het TT Monument in het centrum van Assen. Kijk hier voor een verslag van deze boekpresentatie in aanwezigheid van vele dichters uit Drenthe en Groningen.

TT Poëzie, ISBN 978054521686; 48 pagina's, prijs slechts € 10,00
Omslag: Laurine Brugman; een initiatief van Erik Harteveld, stadsdichter van Assen; met een voorwoord van Dineke van As-Kleijwegt, burgemeester van Assen.
Uitgeverij Passage, Groningen 2007

aanbieding: bestel TT Poëzie nu als extra boek voor slechts € 2,50 (zie het bestelformulier). Dus: bestel een boek op de website van Uitgeverij Passage en bestel TT Poëzie er voor tweeënhalf euro bij.

 

 

Zoek ook op Google naar TT Poëzie, dichters over de TT, gedichten over de TT en TT Assen.Misschien ook iets voor u:

Zeuvendaagse
Zeuvendaagse
€19,00
Uit het Noorden waait de muze aan
Uit het Noorden waait de muze aan
€14,50