Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
8 Diversen arrow Het geheim van het schrijvenHet geheim van het schrijven


Prijs: €14,95Edwin Lucas & Marcel Uljee: Het geheim van het schrijven. Tien schrijvers over hun vak

Het geheim van het schrijven is een bundeling van tien vraaggesprekken met professionele schrijvers van divers pluimage. Van journalist tot copywriter, van speechschrijver tot columnist. Het boek bevat ook interviews met de befaamde thrillerschrijver René Appel en met literair topauteur Arthur Japin.

Interviewers Edwin Lucas en Marcel Uljee nemen van elke auteur één tekst onder de loep. Aan de hand van vragen en antwoorden ontstaat een fascinerend beeld van wat er tijdens het schrijfproces gebeurt en waartoe dat proces heeft geleid. Praktisch alle tekstgenres komen aan bod, zowel de ‘oude’ als nieuwe media. Er gaat geen dag voorbij of we worden met deze teksten geconfronteerd: het krantenbericht, de reclameboodschap, de tekst van het nos-journaal, de column, de verkoopbrief, de folder, de toespraak. Het zijn teksten waarvan we vaak niet weten hoe ingenieus ze in elkaar zitten.

Uit de vraaggesprekken komt naar voren dat goede schrijvers vaak iets goed doen, zonder dat ze zich daar precies van bewust zijn. Wat dat is, het geheim van het schrijven, leggen de interviewers haarscherp bloot. Dat is tot nu toe nergens gebeurd. Die breedte én grondigheid vormen de kracht van dit boek.

Het boek is interessant voor wie zelf veel schrijft, over schrijven doceert, of beter wil leren schrijven. Een voorbeschouwing van taalbeheerser/ wetenschapper dr. Leo Lentz vergezelt de interviews.

Edwin Lucas & Marcel Uljee: Het geheim van het schrijven; ISBN 97890 5452 1747; NUR 623; 108 pagina's ingenaaid, geïllustreerd, omslag: Myrthe Heuzinkveld (In-Beeld), prijs € 14,95. Bestel

 

De tien geïnterviewde professionals:
- Arthur Japin, romanschrijver
- John Leenaarts, journalist NOS Journaal
- Richard Wouters, senior beleidsmedewerker GroenLinks
- Freek Staps, journalist NRC
- René Appel, thrillerschrijver
- Robin Kemme, copywriter PPGH/JWT
- Rob Punselie, webadviseur
- Bart-Jan Lagerwaard, freelance tekstschrijver
- Wouter Klootwijk, publicist en tv-maker
- Frank van der Lecq, speechschrijver

De meeste van deze interviews zijn eerder gepubliceerd in Tekstblad.

Zoek verder op Google naar Het geheim van het schrijvenMisschien ook iets voor u:

Goede raad is vuur
Goede raad is vuur
€16,50
Arcadia der Poëten
Arcadia der Poëten
€15,00
Zeuvendaagse
Zeuvendaagse
€19,00