Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
3 Groningen arrow Doem dadaDoem dada


Prijs: €19,50Bill Mensema: Doem dada (roman)

** Een vrolijke roman over de doemperiode van begin jaren '80 **

De vijf belangrijkste redenen waarom je deze roman moet lezen:

1. dit boek is compleet doem: het speelt begin jaren ‘80, de tijd van doemdenken, doem in de muziek, doem in de economie en ook doem in het hoofd van het belangrijkste personage. Die jongeman is net begonnen aan een studie Nederlands en worstelt zich met groot ongenoegen door Majoor Frans (wij vonden daar ook al niet veel aan).

2. dit boek is totaal dada: het kent een aanstekelijke gekte, is wellicht chaotisch, maar ongelofelijk scherp en hilarisch. In elk geval lees je dit boek in een ruk uit (tenminste: wij wel).

3. dit boek is doem dada: het geeft op ongekend humoristische wijze een les in waar muziek (en ook de kunst, en jawel: het leven) over gaat. Zeker liefhebbers van muziek uit de jaren ‘80 zullen er veel in herkennen. En natuurlijk mensen van Vera. (vandaar).

4. dit boek is geschreven door Bill Mensema. Die viel al op tijdens tal van zeer eigengerede optredens in het hele land (bijvoorbeeld tijdens Proza Proeven). Hij hanteert een geheel eigen stijl: humoristisch, scherp en vlot. Inderdaad heeft dit boek wel wat weg van het leven van Bill Mensema zelf , maar Doem dada is puur fictie (uiteraard)

5. dit boek is het met stip het grappigste boek dat je dit jaar gaat lezen (tenminste: wij rolden over de vloer van het lachen). En dan gaat het ook nog ergens over. Een geweldig goed debuut!

Bill Mensema: Doem dada (roman); ISBN 978905452 1822; 400 pagina's; ingenaaid; vormgeving Joppe van der Spoel; Uitgeverij Passage, Groningen 2008; prijs € 19,50

Lees hoe het verder gaat met de hoofdpersonen Bill en Han in Fietsen met Bob Dylan, de tweede roman van Bill Mensema.

Kijk ook op de eigen site van Bill Mensema en kijk op onze auteurspagina over Bill Mensema.

 


De flaptekst van het boek:

Begin jaren ‘80 kraakte Nederland onder de gevolgen van een recessie. Er was woningnood en werkloosheid. Somberheid en doemdenken waren troef, zoals men ondermeer in de muziek van Joy Division kon terughoren.

Doem dada speelt in die periode en gaat over twee vrienden die in de grote stad en in het leven zelf hun weg trachten te vinden. Ook al is er een bare winter over het land gevallen, toch gaat het vooral over de mooie kanten van het leven: over vriendschap, over muziek en over inspiratie.

De hoofdpersoon in de roman beweegt zich tussen een studie die hem zwaar valt en het jongerencentrum Vera, waar bands als U2, The Sound en Nick Cave & The Birthday Party optreden. Op die plek verzamelen zich artistiekelingen van divers pluimage, onder wie een zonderlinge muzikant die hem uiteindelijke een voorstel doet dat hij niet kan weigeren.


andere slagwoorden: roman daarnaast over de haven van Delfzijl, boek Vera Groningen, studentenflat Selwerd 2, studie Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen, lesbische studentes en een mannenpraatgroep, studeren in de jaren '80.

Zoek verder op Google naar Bill Mensema, Doem dada en recensie Doem dada.Misschien ook iets voor u:

Elvis versus the most hideous ...
Elvis versus the most hideous ...
€14,50
Arcadia der Poëten
Arcadia der Poëten
€15,00