Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
8 Diversen arrow ZeuvendaagseZeuvendaagse


Prijs: €19,00Ton Peters & Jan Veenstra (red.): Zeuvendaagse - Wandelen met schrijvers door Drenthe

Bekende schrijvers en dichters, die allen een zekere band hebben met Drenthe, liepen in het voetspoor van 19e eeuwse voorgangers als Van Lennep en de Podagristen door de provincie. Vele plekken met een literaire betekenis werden aangedaan, zoals: Schipborg (de Drentse A van Kopland, Roden (het huis van Vasalis), Kamp Westerbork (Etty Hillesum en Jaap Meijer), het Koekangerveld (Max Dendermonde) en Smilde (Jacob Israel de Haan en Carry van Bruggen). H.H. ter Balkt keerde een dag terug naar zijn school in het dorp Zandpol waar hij 1963 tot 1967 onderwijzer was.

Het werd een gedenkwaardig voettocht die in de nazomer van 2007 zeven dagen lang verrassende en ontroerende momenten opleverde. RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden waren ook van de partij. De deelnemende auteurs legden de impressies vast in dagboekfragmenten, gedichten en verhalen, die samen met de foto's zijn verzameld in deze bloemlezing.

Een van de opmerkelijke verhalen in deze bundel: als student Nederlands lukte het Ronald Ohlsen een interview met Vasalis te krijgen. Het interview blijft geheim, maar in zijn bijdrage aan Zeuvendaagse vertelt Ronald Ohlsen wel hoe het hem lukte bij Vasalis thuis te komen en de dichteres inderdaad te kunnen interviewen.

Ton Peter & Jan Veenstra (red): Zeuvendaagse - Wandelen met schrijvers door Drenthe; ISBN 97890 5452 1877; 112 pagina's; vierkant formaat (21 x 21 cm); ingenaaid; geïllustreerd; vormgeving Jelmar Geertsma; prijs € 19,00.

Zoek naar meer informatie over de Zeuvendaagse en lees nieuws over de Zeuvendaagse.

Trefwoorden: Drenthe literatuur, literair leven, wandelen door Drenthe


(aftiteling)

Zeuvendaagse - wandelen met schrijvers door Drenthe staat onder redactie van Ton Peters en Jan Veenstra. Bijdragen in deze bloemlezing komen van (in volgorde van opkomst): Jan Veenstra, Bart FM Droog, Suze Sanders, Henk Nijkeuter, Louis Albert Roessingh, Erik Harteveld, Kasper Peters, Egbert Hovenkamp, Joep van Ruiten, Jan van Ginkel, Hans Heyting, Tjitse Hofman, Ton Peters, Jan Glas, Willem Haandrikman, Jurre van den Berg, Rutger Kopland, Jelte van der Kooi, Rense Sinkgraven, Peter van der Velde, Atze van der Wijk, M. Vasalis, Ronald Ohlsen, Suzanna Jansen, Meindert Talma, Marscha van Noesel, Marianne Vanderveen, Lukas Koops, Marga Kool, Fieke Gosselaar, Martin Koster, Nicolette Leenstra, Egbert Meyers, Roel Reijntjes, Klaas Kleine, Herman J. van den Bold, Rouke Broersma, Rainer Maria Rilke, Vincent van Gogh, Hannie de Graaf, Harry (H.H.) ter Balkt, Cees van Dijk.

De fotografie in het boek komt vanMieke-Martje van der Broek, Suze Sanders, Jan Glas en Bart FM Droog. De vormgeving is van Jelmar G. Geertsma (http://www.typehigh.nl/); het boek werd gedrukt in Drenthe door Bariet in Ruinen.

Voor de logistiek tijdens de Zeuvendaagse zorgden de Literaire Hulptroepen (LHT), gevormd door Sandrina Scholte, Irma Kleine, Leonie Ronde, Taco Berlijn, Arnoud Blom en Nico Schikan.

De gelopen routes tijdens de Zeuvendaagse:

Dag 1: Van Elp naar Borger
Dag 2: Van Gieten naar Schipborg (met o.a de Drents A van Rutger Kopland)
Dag 3: Van De Punt naar Roden (met o.a. het huis van Vasalis in Roden)
Dag 4: Van Westervelde naar Smilde (met o.a het Veenhuzien van Suzanna Jansen's Pauperparadijs en het Smilde van Carry van Bruggen)
Dag 5: Van Hooghalen naar Lhee (met een bezoek aan Kamp Westerbork en herinneringen aan Jaap Meijer)
Dag 6: Van Koekangerveld naar Oud-Avereest
Dag 7: Van Nieuw-Amsterdam, Zandpol en Drouwen, Gasselte, Gieten (met een bezoek het Van Goghhuis en aan de school waar H.H. ter Balkt ooit voor de klas stond)

Bevat ook de gedichtencyclus Op beschaamde voeten, naar aanleiding van het bezoek aan Kamp Westerbork.

Uitgeverij Passage, Groningen 2008.Misschien ook iets voor u:

De zomer van 59
De zomer van 59
€19,99
Arcadia der Poëten
Arcadia der Poëten
€15,00