Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Nieuwe titels
Je denkt dat het komt
Je denkt dat het komt
Het heen en weer
Het heen en weer
Rock City
Rock City
Heethoofd
Heethoofd
Boekhandel Godert Walter
Boekhandel Godert Walter
Mijn Mata Hari
Mijn Mata Hari
PDF
5 Muziek en theater arrow MacbethMacbeth


Prijs: €14,90Shakespeare: Macbeth (vertaling Jack Nieborg)

Al meer dan zestig jaar vindt in het Openluchttheater in Diever een opvoering van een van de stukken van Shakespeare plaats. De laatste jaren doet Jack Nieborg de regie, en hij zorgt voor dusdanige actuele en aansprekende vertalingen, dat het een tekstboek waard is.

Over de vorige aflevering (As you like it) schreef de pers:

‘Met deze Shakespeare heeft Jack Nieborg, als spitsvondig vertaler en gedreven regisseur, weer een gaaf stuk werk afgeleverd’ (Dagblad van het Noorden)

‘In de stuitend stoute vertaling en de sprankelend springerige regie van Jack Nieborg’ (De Groene Amsterdammer)

‘geestig bij het origineel kleurende taalvondsten en wendingen’ (Trouw)

‘Regisseur Nieborg maakt een eigentijdse vertaling, waarin uitdrukkingen als "bonuspunten", "kreukelzone", "Pissig Retourtje" en "Ik krijg zo'n apart gevoel van binnen" figureren’ (NRC Handelsblad)

Op 08-08-08 gaat in Diever Macbeth in première. De eerste try-outs zijn overigens van 28 juni; dan verschijnt ook dit tekstboek. De beroemde tragedie Macbeth - over de gelijknamige Schotse koning en over ongeluk, tegenslag, machtswellust en bijgeloof - belooft bij voorbaat al veel spektakel, zowel op tekstueel gebied als bij de voorstelling.

William Shakespeare: Macbeth (in de vertaling van Jack Nieborg); ISBN 97890 5452 1884; 96 pagina's; ingenaaid, omslag met zijflappen; vormgeving Myrthe Heuzinkveld; verschijnt juni 2008; prijs € 14,90Misschien ook iets voor u:

Henry IV
Henry IV
€19,90
Zeuvendaagse
Zeuvendaagse
€19,00