Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
2 Poezie arrow Dat was datDat was dat


Prijs: €14,50Anneke Claus: Dat was dat (gedichten)

Wat spookte Anneke Claus uit terwijl de wereldeconomie instortte, Balkenende de jaren vijftig terugbracht in onze huiskamers en Britney Spears vloekend naar het gesticht werd afgevoerd?

Het staat allemaal te lezen in haar tweede dichtbundel Dat was dat. Een persoonlijke geschiedenis die leest als een bevlekt sprookje; weinig geruststellend voor het slapen gaan. Anneke Claus sneert en fleemt, snikt en glimlacht, en jaagt het ik-gehalte van haar verzen op tot gevaarlijke hoogtes. Soms met een vleugje proza, dan weer met een zweem theater. Het is oneerlijk... maar wie verzon dan ook dat het eerlijk moest zijn?

Anneke Claus schrijft gedichten en korte verhalen. Haar debuut BONZAI! (2005) leverde haar het Belcampo Stipendium op. In 2006 volgde het absurdistische stemmenspel Kogels zijn woorden / woorden zijn kogels. Najaar 2008 keerde de dichteres terug naar haar poëtische roots met Dat was dat .

Anneke Claus, een jongedame met een vaardige pen en een opmerkelijk scala vreemde stemmen in haar hoofd
- Joep van Ruiten

Anneke Claus: Dat was dat (gedichten) ISBN 97890 5452 1938 - NUR 306; 64 pagina's, ingenaaid; 15 x 20 cm; vormgeving Saar de Vries grafisch ontwerp; Uitgeverij Passage, Groningen 2008; prijs: € 14,50

Lees verder op de auteurspagina over Anneke Claus of zoek op Google naar Anneke Claus en Dat was dat.

(Anneke Claus poëzie gedichten dichtbundel)Misschien ook iets voor u:

Radioactief
Radioactief
€13,50
BONZAI!
BONZAI!
€13,00