Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
8 Diversen arrow Plenter@PeppingPlenter@Pepping


Prijs: €16,00Théa Plenter-Bruiniers & Anita Pepping: Plenter@Pepping, een mailwisseling over kanker, leven, liefde, dood, voetbal en meer.

Op een woensdagavond, tijdens een voetbalwedstrijd van FC Groningen, ontmoeten twee veertigjarige vrouwen elkaar. Er ontstaat direct een band. Een van de vrouwen is ongeneeslijk ziek, maar heeft wel een enorme levenslust en wil strijden tegen taboes rond ziekte en dood. De ander is journalist en kan haar een podium bieden.

Zo ontstond in het Dagblad van het Noorden de rubriek ‘Plenter@Pepping’. Het werd een begrip. De lezers werden deelgenoot van de levens van de beide veertigers, de optimistische wijze waarop Théa met haar ziekte omging en het ontstaan van een innige vriendschap.

In dit boek zijn de columns die zij gedurende twee jaar schreven, tot aan het overlijden van Théa Plenter-Bruiniers op 31 juli 2008, in ingekorte versie bijeengebracht.

Plenter@Pepping is een bijzonder document geworden, een steuntje in de rug voor mensen die met kanker te maken hebben en voor alle anderen een indringend verslag van het dagelijks leven van Théa Plenter en Anita Pepping.

Over haar ziekteverloop voorafgaand aan de periode van de columns schreef Théa Plenter eerder het boek Hupsaké van Thé.

Plenter@Pepping; ISBN 97890 5452 1969; NUR 740. 210 pagina's, geïllustreerd; omslag: Myrthe Heuzinkveld, Uitgeverij Passage, Groningen 2008; prijs € 16,00.

Het eerste exemplaar van dit boek werd op 31 oktober 2008 in de Euroborg overhandigd aan Ronald Koeman, ex-klasgenoot van Théa Plenter-Bruiniers, lees het bericht hier.

 

(het boek Plenter en Pepping bekend uit de krant Dagblad van het Noorden)Misschien ook iets voor u:

Proef Groningen
Proef Groningen
€14,50
Hupsaké van Thé
Hupsaké van Thé
€14,50
Tuinstad Haren
Tuinstad Haren
€19,95