Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
2 Poezie arrow KanaalkoortsKanaalkoorts


Prijs: €16,95Kasper Peters: Kanaalkoorts (gedichten)

Van Dale noemt kanaalkoorts 'algemene geïrriteerdheid bij zeelui die, met hun schip al in Het Kanaal, nog maar enkele tijd van huis verwijderd zijn'. Andere bronnen hebben het over een ziekte, over zeevarenden die niet meer kunnen slapen omdat ze weer dicht bij hun geliefden zijn. Ook wordt genoemd dat pas in Het Kanaal de overledenen in de logboeken bijgechreven worden, om zo het maximum aan voedingsgeld te kunnen incasseren.

Die weemoed van de behouden thuiskomst, ziek worden van iets dat juist aangenaam zou moeten zijn, het is een typisch thema voor Kasper Peters om in deze dichtbundel uit te werken. De dichter verwondert zich over de dingen en durft zich daarbij kwetsbaar op te stellen: 'Mjn beste Duits klinkt als zachte / paniek in een andere taal'.

Veel van Peters’ gedichten hebben een geografische locatie als vertrekpunt, van de straat waarin de dichter woont tot aan Berlijn. De reis door de poëzie van Kasper Peters brengt de lezer steeds naar verrassende inzichten over plekken en situaties.

Niet alleen inhoudelijk is Kanaalkoorts een bijzonder fraaie bundel, het bureau Censuur zorgde voor de opmerkelijke vormgeving.

Kasper Peters (1973) trad op tijdens Oerol, Noorderzon, Lowlands en poëziefestivals. Kanaalkoorts is zijn tweede bundel. Het debuut Hellevaartsdagen is nog beperkt leverbaar.

Kasper Peters: Kanaalkoorts (gedichten) ISBN 97890 5452 198 3 - NUR 306;84 pagina’s, in kleur, geïllustreerd;13 x 21 cm;Prijs: € 16,95; Vormgeving: John Back en Wouter Gresnigt / Censuur; Redactie Ton Peters, Jurre van den Berg & Willem Jan van Wijk.

Zie ook de auteurspagina van Kasper Peters, of zoek verder op Google naar Kasper Peters of Kanaalkoorts.

 

Deze poëziebundel is gepresenteerd op zondag 22 februari 2009 in Vera, Groningen met medewerking van de dichters en muzikanten: Egbert Hovenkamp II (Stadsdichter van Assen), Ivar, Rense Sinkgraven, Jurre van den Berg, Ton Peters, The Black Hills (met onder andere Ricky van Duuren en Rudy Lentze), Dunne Norm & Dikke Waard, Galuh, Mannenkoor 4/5 mei en The Dirty Shambles.  Zie een impressie van de boekpresentatie.Misschien ook iets voor u:

Hellevaartsdagen
Hellevaartsdagen
€13,00
Voetschrift van verleiding
Voetschrift van verleiding
€27,50
Zeuvendaagse
Zeuvendaagse
€19,00