Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
2 Poezie arrow Emparedada / Uit de muurEmparedada / Uit de muur


Prijs: €14,50Joana Serrado: Emparedada / Uit de muur (een gedichtencyclus)

[Hendrik de Vries-reeks 2]

De uit Portugal afkomstige Joana Serrado heeft het Hendrik de Vriesstipendium gewonnen op basis van een poëzieproject waarin de metafoor van het gedicht als huis gestalte geeft aan de worsteling met de taal van een emigrant die zich in een nieuw land/taalgebied vestigt. Naast de nieuwe taal moet een nieuw thuis worden veroverd in een ‘overvol’ Nederland. Het oude huis van de moedertaal wordt afgebroken om een nieuw talig huis te bouwen in het gastland. In deze tweetalige bundel wordt de moeizame verovering van de nieuwe taal verbeeld via de dualiteit dichter-vertaler (in een ontwikkeling van Portugees-Nederlands naar Nederlands-Portugees). De vijfdelige cyclus opent met een remake van een tekst van de Portugese dichter Herberto Helder die het afscheid van de oude taal symboliseert en eindigt met een remake van de stellingen uit Hugo de Groots Mare Liberum die de aanspraken op de nieuwe taal verwoordt.

Joana Serrado: Emparedada / Uit de muur (een gedichtencyclus) ISBN 97890 5452 201 0; 72 pagina’s, ingenaaid; 15 x 20 cm; Hendrik de Vriesreeks 2; vormgeving Jelmar Geertsma); Prijs:€ 14,50 (Uitgeverij Passage, Groningen 2009).

Zoek verder op Google naar Emparedada / Uit de muur

Een aantal Nederlandse en Portugese kunstenaars heeft op basis van deze dichtbundel een multidisciplinaire installatie gemaakt. Lees daarover deze informatie.

 

Emparedada / Uit de Muur, um projecto bilingue (poemas em português e neerlandês) sobre o seu próprio "problema de habitação" numa Holanda "superlotada" e numa língua estranha, ganhou a bolsa artística "Hendrik de Vries 2007".Misschien ook iets voor u:

Een dansje in de regen
Een dansje in de regen
€14,50
Binnenvaart
Binnenvaart
€14,50