Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Nieuwe titels
De reis van de zeevaarder
De reis van de zeevaarder
Je denkt dat het komt
Je denkt dat het komt
Het heen en weer
Het heen en weer
Rock City
Rock City
Heethoofd
Heethoofd
Boekhandel Godert Walter
Boekhandel Godert Walter
PDF
1 Proza arrow Fietsen met Bob DylanFietsen met Bob Dylan


Prijs: €12,50Bill Mensema: Fietsen met Bob Dylan (roman)

Voorjaar 2008: er hangt een crisis in de lucht. Enkele veertigers hebben het niet makkelijk met hun leven. Met hun werk (hoe idioot kan een kantoorbaan anno nu wel niet zijn?), met hun koopverslaafde dan wel overspelige echtgenotes, met hun door hippe architecten bedachte huizen. Met Toppers als Gerard Joling. Met flitsende politieagenten. Met Botox. Met hun buik. Met het leven in het algemeen. En dan komt er ook nog eens een rookverbod aan.

Gelukkig is er nog een held die in deze woelige tijden onverzettelijk zijn eigen koers volgt: Bob Dylan. En die geeft zowaar een concert in hun stad. Als er dan kaartjes bemachtigd zijn (middels chantage), verloopt het concert zoals valt te verwachten: het is nauwelijks te volgen welk lied de murmelende Dylan nu weer zingt. Na afloop belanden de veertigers in de kleedkamer van Dylan. Er wordt een afspraak gemaakt om te gaan fietsen met de held. Zo volgt er een wel heel speciale manier om hem… pardon, Hem… te bedanken.

Fietsen met Bob Dylan is een humoristische zedenschets van het huidige leven in Nederland. Niemand wordt gespaard, zelfs Antillianen en Amsterdammers niet. Laat staan een tv-programma als 'De Doorgedraaide Wereld' en de daarin optredens schrijvers.

Dit is de tweede roman van Bill Mensema na het een jaar eerder verschenen Doem dada.

Bill Mensema: Fietsen met Bob Dylan (roman) ISBN 97890 5452 208 9 - NUR 300; 220 pagina’s, ingenaaid; 12,5 x 20 cm; Prijs: nu midprice € 12,50; Uitgeverij Passage, Groningen, oktober 2009; omslag: Joppe van der Spoel (de Wilde Muis).

 

 

Als kapstok voor deze zedenschets van Nederland hedentendage gebruikte Bill Mensema de mythe dat Bob Dylan ooit een kopje koffie zou hebben gedronken in 't Zielhoes in Noordpolderzijl (Groningen). Dit verhaal gebruikten we voor de promotie van het boek. Zie Bob Dylan in Noordpolderzijl en zie het bijbehorende filmpje. De aflevering van 'Benali in Boeken' over Groningen van 5 mei 2010 ging hier ook op in.Misschien ook iets voor u:

Louter Lustig
Louter Lustig
€9,90
Arcadia der Poëten
Arcadia der Poëten
€15,00