Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
4 Geschiedenis arrow MartinitorenMartinitoren


Prijs: €12,50Frans Westra: Martinitoren

Het ultieme boek over de geschiedenis van de Martinitoren in Groningen

De Martinitoren is al eeuwen lang het meest beeldbepalende gebouw in Groningen. Dit boek behandelt de geschiedenis van de toren vanaf de aanvang van de bouw in het jaar 1469 tot in de huidige tijd. Voor het eerst is op nauwkeurige wijze gedocumenteerd hoe in de loop der eeuwen aan deze toren gebouwd en gerestaureerd is. Ook de diverse branden, beschietingen en andere rampspoed waaraan de toren ontsnapte, komen aan de orde. Voorts bevat dit boek wetenswaardigheden over de klokken en het carillon. Dankzij uitgebreid archiefonderzoek kan bovendien het verhaal verteld worden over de mensen die in de loop der eeuwen op de Martinitoren gewerkt hebben.

Nooit eerder zijn zoveel feiten en curieuze anekdotes over de Martinitroen verzameld. Deze uitgave is bovendien ruim geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal uit alle eeuwen. Dit mooi uitgevoerde, uitgebreid gedocumenteerde en interessante boek maken de lezer vertrouwd met de geschiedenis van en de gebeurtenissen in en rondom de Martinitoren (de stadjers spreken natuurlijk liefkozend van d'Olle Grieze).

Frans Westra: Martinitoren; ISBN 97890 5452 2096; 208 pagina's, riant formaat; prachtig geïllustreerd, geheel in kleur; dwarsdoorsnede toren en tijdbalk op de zijflappen. Vormgeving: Ruurd de Boer (DBD-Design); nu in prijs verlaagd, bij ons: € 12,50

Uitgeverij Passage, Groningen, 2009

zoek verder naar Martinitoren en boek Martinitoren of Frans Westra.Misschien ook iets voor u:

Proef Groningen
Proef Groningen
€14,50
Thuiskomst
Thuiskomst
€9,90
Arcadia der Poëten
Arcadia der Poëten
€15,00