Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
5 Muziek en theater arrow Twee vrienden uit VeronaTwee vrienden uit Verona


Prijs: €14,90Shakespeare: Twee vrienden uit Verona (vertaling Jack Nieborg / Shakespeare in Diever 2010)

Word nooit verliefd op de vrouw van je beste vriend, want daar komt vast en zeker narigheid van. Zo was het blijkbaar ook al in 1594, toen Shakespeare zijn toneelstuk The Two Gentlemen of Verona schreef. Kort samengevat gaat het over twee vrienden, Valentino en Proteus, die beiden op ouderlijk gezag voor enige tijd van Verona naar Milaan verhuizen voor hun studie en hun ontwikkeling richting volwassenheid.

Valentino is nauwelijks in Milaan aangekomen of hij wordt verliefd op Silvia, de dochter van de plaatselijke hertog. Proteus vertoeft dan nog in Verona, waar hij zijn geliefde Julia eeuwige trouw heeft gezworen. Maar als Proteus later eveneens in Milaan arriveert, smelt ook zijn hart voor Silvia. Wat te doen: Julia ontrouw worden, Silvia voor zich winnen en zijn beste vriend Valentino van diens lief beroven?

Twee vrienden uit Verona is het stuk dat in 2010 in het Shakespearetheater in Diever wordt opgevoerd. Vorig jaar zagen 17.000 bezoekers de opvoering van Much Ado About Nothing. Regisseur Jack Nieborg zorgt jaarlijks voor de eigenzinnige vertaling. Zijn bewerkingen van Shakespeare worden elk jaar in de pers volop geroemd.

Twee vrienden uit Verona is het zevende tekstboek dat in deze reeks verschijnt.

ISBN 97890 5452 217 1 – NUR 307; 76 pagina’s, ingenaaid met zijflappen; 15 x 22 cm; Prijs: € 14,90

Uitgeverij Passage, Groningen 2010; Vormgeving: Myrthe Heuzinkveld

Meer informatie over de voorstellingen op de website van het Shakespearetheater. Kijk ook op google naarTwee vrienden uit Verona. Of kijk naar alles bij Uitgeverij Passage over Shakespeare.Misschien ook iets voor u:

Doem dada
Doem dada
€19,50
Gedoodverfde engelen
Gedoodverfde engelen
€12,50