Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
1 Proza arrow De zomer van IcarusDe zomer van Icarus


Prijs: €17,90Paul Gellings: De zomer van Icarus (roman)

Een tekenaar krijgt de kans een zomer door te brengen in Amsterdam-Zuid, waar hij geboren en getogen is. Zijn terugkeer confronteert hem met een jeugdvriend: Leonard Grünewald. Die was toch jaren geleden overleden? Merkwaardig dus dat hij steeds op levenstekens van Leonard stuit.

Achtereenvolgens leiden een enthousiaste boekhandelaar, een vroegere buurvrouw van Leonard, een escortdame en een stokoude eigenaar van een koosjere broodjeswinkel de tekenaar door een labyrint van raadsels en persoonsverwisselingen.

De zomer van Icarus is een dubbelroman over mensen die om elkaar heen cirkelen en soms heel even aan elkaar raken, in een omgeving die door het verleden is getekend. De heldere en beeldende stijl van Paul Gellings maakt het geheel tot een zinderend boek, dat je meesleept en niet loslaat.

Paul Gellings (1953) is schrijver, dichter en vertaler. Eerder verscheen van hem o.a. een roman over Amsterdamse jeugdjaren: Zuidelijke Wandelweg. Hierover schreef de pers:
- ‘Dat is vaker gebeurd, in de autobiografische Nederlandse literatuur, maar zelden zo goed als Gellings het hier doet’ (de Volkskrant)
- ‘Gellings is vooral een dichter, het gaat hem om de sfeer, om de precieze formuleringen’(Het Parool)
- ‘De schrijver weet de sfeer van Zuid goed op te roepen. Het is op veel plaatsen alsof je er zelf middenin staat’ (De Telegraaf)

Paul Gellings: De zomer van Icarus (roman); ISBN 97890 5452 221 8 / 192 pagina's / € 17,90
Uitgeverij Passage, Groningen, oktober 2010, omslag: Ruurd de Boer.

Zoek verder naar Paul Gellings en De zomer van Icarus, en kijk voor informatie over de buurt op Het geheugen van Plan Zuid.Misschien ook iets voor u:

Strandvondst
Strandvondst
€16,50
Afscheid
Afscheid
€16,00
Liefdeknopen
Liefdeknopen
€17,50
Am*dam / Madmaster
Am*dam / Madmaster
€19,90