Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
1 Proza arrow HerenboerHerenboer


Prijs: €15,00Lupko Ellen: Herenboer (literaire thriller)

*** genomineerd voor de Gouden Strop 2011 ***

*** nu 2e druk ***

In Nederland is een extreme partij aan de macht gekomen. De grenzen zijn dicht, het land verloedert, het gaat economisch ronduit slecht. Moslimjongeren worden gevangengezet op een buitengaats gelegen passagiersschip. Ludde Menkema heeft zich intussen getrouwd en wel teruggetrokken op de voorvaderlijke boerderij in de buurt van de Waddenkust.

 

Als ook een verwant van Ludde naar het gevangenisschip wordt getransporteerd, kan hij niet langer stil blijven zitten. In de inmiddels van Lupko Ellen bekende verteltrant volgen de gebeurtenissen elkaar in rap tempo op, buitelen ze over elkaar heen en kun je als lezer het boek niet meer wegleggen.

Herenboer is na Moddergraf en Wraaktocht de derde literaire thiriller van Lupko Ellen met Ludde Menkema in de hoofdrol. We spreken dan ook van de Ludde Menkema-trilogie. De romans zijn ook uitstekend los van elkaar te lezen.

Lupko Ellen: Herenboer (literaire thriller); Uitgeverij Passage Groningen 2011, ISBN 97890 5452 223 2; 280 pagina's; prijs: € 15,00.

 

De eerste recensie die er verscheen over Herenboer gaf het boek meteen vijf sterren. Lees Het beste van het Groninger Hogeland.Misschien ook iets voor u:

Strandvondst
Strandvondst
€16,50
Fietsen met Bob Dylan
Fietsen met Bob Dylan
€12,50