Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
2 Poezie arrow WissenWissen


Prijs: €16,90Anneke Claus: Wissen (gedichten)

Van 2009 tot 2011 was Anneke Claus stadsdichter van Groningen. Met Wissen zet ze een punt achter die periode.

Is Wissen dan ook de nieuwe Anneke Claus? Nee, dat is het niet. Het is een bundeling van de gedichten die Claus schreef als stadsdichter tussen januari 2009 en januari 2011. Stadsgedichten dus. In totaal schreef Anneke Claus in die periode vijftig van die stadgedichten, waarvan er in het nieuwe boek twintig zijn opgenomen. Het wordt ook een bundel voor stadjers: Jan Glas portretteerde er enkele, en die foto's worden ook in dit boek opgenomen.

De gedichten snijden tal van actuele onderwerpen aan: het vertrek van een burgemeest en de komst van de nieuwe, ambitieuze plannen in de stad, maar ook de eenzame uitvaarten. Ook bij het plotselinge overlijden van Driek van Wissen, een van de bekendste dichters uit de stad, maakte Claus een toepasselijk eerbetoon.

Met de bundel wist Claus haar stadsdichterschap uit. Het boek is wat er over blijft. Ook in de vormgeving komt dat wissen weer terug. Daarom is het ook zo moeilijk er hier wat van te laten zien. Kijk maar hier voor een foto van een paar pagina's uit het binnenwerk: http://boekenlezers.web-log.nl/boekenlezers/2011/01/afscheidsbundel-anneke-claus.html

Anneke Claus: Wissen (poëzie), met foto's van Jan Glas, vormgeving Sgaar
Uitgeverij Passage, Groningen 2011; ISBN 97890 5452 224 9; 56 pagina's, met portretfoto's; prijs € 16,90.Misschien ook iets voor u:

Arcadia der Poëten
Arcadia der Poëten
€15,00