Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
3 Groningen arrow Het geziene werkHet geziene werk


Prijs: €14,95Susan Aasman & Youri Sepp: Het geziene werk. Beeldijn 25 jaar documentairefilm in Noord-Nederland

Stichting Beeldlijn maakt al 25 jaar documentaire films over kunst, cultuur en maatschappij in het noorden van Nederland. Met een scherp oog voor interessante mensen en gebeurtenissen, heeft ze een oeuvre opgebouwd van documentaires over het kunstenaarsgenootschap de Ploeg, over kunstenaars als Marten Klompien, Henri de Wolf, Jan Loman, Jan Steen, Marten Tissing, over musici als Roelof Stalknecht en Jenne Meinema, over schrijvers als Rutger Kopland, Gerrit Krol, Vasalis, maar ook over politici als Fré Meis en Ypke Gietema.

Deze bijzondere collectie aan films die recent met het archiefmateriaal is ondergebracht bij het Groninger Audiovisueel Archief (GAVA), is afgelopen jaar gedigitaliseerd en uitgebreid beschreven. Ter gelegenheid hiervan verschijnt het boek Het geziene werk, met artikelen en beschrijvingen van alle films.

In Het geziene werk laat een aantal deskundigen zijn licht schijnen over de cultuurhistorische waarde van de Beeldlijncollectie. Daarnaast is er uitgebreid aanddacht aan het ontstaan van de films en de makers. Het boek is uitgebreid voorzien van illustrtaiemateriaal, onder andere afkomstig uit de betrokken documentaires.

Susan Aasman werkt als mediahistoricus aan de Rijksuniversiteit Groningen. Youri Sepp is als filmwetenschapper afgestudeerd aan de opleiding Kunsten, Cultuur en Media van de RuG.

Het geziene werk; Uitgave van Stichting Beeldlijn ism Uitgeverij Passage; ISBN 97890 5452 114 3 / NUR 652 / 21 x 21 cm; 96 pagina's; geïllustreerd, geheel in kleur; vormgeving: Joppe van der Spoel; verschenen februari 2011; prijs € 14,95.

 

De nieuwste documentaire van de Stichting Beeldlijn heet Bliksem & Betonrot en gaat over de Dichters uit Epibreren (Bart FM Droog, Tjitse Hofman en Jan Klug) zoals na hun uiteengaan geportretteerd door regisseurs Regina Broersma en René Duursma. (in première gegaan tijdens Noorderzon 2011)

 Misschien ook iets voor u:

Ajaa
Ajaa
€13,50
Arcadia der Poëten
Arcadia der Poëten
€15,00
Uit het Noorden waait de muze aan
Uit het Noorden waait de muze aan
€14,50