Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
3 Groningen arrow Over kiekjes en kijkenOver kiekjes en kijken


Prijs: €19,90Reinhilde van der Kroef (e.a.): Over kiekjes en kijken - een eindeloze discussie

Dankzij de technische ontwikkeling komen er steeds meer (amateur)fotografen bij. Waar 120 jaar geleden de fotografie een bezigheid van de elite was, houdt nu bijna iedereen zich ermee bezig. Maar wanneer is een foto mooi en wanneer kunnen we elfs spreken van een goede foto? Die discussie speelt ook een grote rol bij fotoclubs. Terugkerende vraag is steeds: Is het een kiekje of moet je beter kijken?

Dit boek beschrijft de geschiedenis van de fotoclubs in ons land. Historica Reinhilde van der Kroef verdiepte zich in de levendige geschiedenis van de amateurfotografie in Nederland. Het begon met dure apparatuur die slechts een enkeling zich kon veroorloven en het eindigt voorlopig bij camera’s die in je mobiel zitten ingebouwd. Centraal in het boek staat het verhaal van een van de oudste fotoclubs: AFV Daguerre.

Technisch is er veel veranderd. Wat echter blijft is de mening die iedereen zelf kan hebben over de inhoudelijke kwaliteit van een foto. Dat is wat menig hobbyist steeds weer bindt aan deze liefhebberij. Het boek wordt zeer rijk geïllustreerd met voorbeelden uit heden en verleden.

Publiciteit: deze jubileumuitgave van AFV Daguerre gaat vergezeld van een tentoonstelling in de Noorderlicht Fotogalerie (vanaf 23 april t/m 23 mei 2011). Over boek en tentoonstelling komt de nodige publiciteit in o.a. fototijdschriften.

Over kiekjes en kijken - Een eindeloze discussie; ISBN 97890 5452 232 4; NUR 652; 160 pagina\\\'s; 20 x 20 cm; geheel in kleur; Uitgeverij Passage, Groningen 2011; vormgeving: Joppe van der Spoel; prijs: € 19,90.

Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van: Prins Bernhard Cultuurfonds, Groningen, Kunstraad Groningen, VSB fonds, Fonds voor de Cultuurparticipatie, Huis van de Groninger Cultuur, Emmaplein Foundation, JB Scholtenfonds, Fotobond.

 

 Misschien ook iets voor u:

Het geziene werk
Het geziene werk
€14,95
Wissen
Wissen
€16,90