Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
8 Diversen arrow een plekkie in de maatschappijeen plekkie in de maatschappij


Prijs: €16,50 

Jet Spits: een plekkie in de maatschappij

Vereniging Zwakzinnigenzorg Groningen & Stichting Sinnige Fonds 1913-2010

Elke Groninger kende ze, de overdekte bakfietsen vol bezems, borstels en matten van de Vereniging Zwakzinnigenzorg.
Het waren vertrouwde verschijningen in het straatbeeld in een tijd waarin liefdadigheid de hoofdrol speelde in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De produkten op de bakfi ets waren gemaakt in speciale ‘werkplaatsen voor mindervaliden’, opgezet en geëxploiteerd door de Vereniging Zwakzinnigenzorg.
Wie iets uit het brede assortiment kocht, haalde niet alleen een onverslijtbaar produkt in huis, maar steunde ook de activiteiten van ‘Zwakzinnigenzorg’.

Dit boek schetst de bijzondere rol van de Vereniging Zwakzinnigenzorg in de ontwikkeling van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. ‘Zwakzinnigenzorg’ stond aan de wieg van de eerste voorzieningen, totdat ook haar woon- en werkactiviteiten overgingen naar grotendeels door de overheid gefinancierde instellingen. De Vereniging bleef actief als fi nancier van talloze projecten voor de doelgroep, in 2009 bezegeld door de omvorming tot Stichting Sinnige Fonds.

Jet Spits: een plekkie in de maatschappij..., Vereniging Zwakzinnigenzorg Groningen & Stichting Sinnige Fonds 1913-2010; ISBN 97890 5452 035 1; Uitgeverij Passage, Groningen 2011; 174 pagina's, gebonden en geheel in kleur; € 16.50.Misschien ook iets voor u:

Doen!
Doen!
€16,00
Zeemansgezinnen
Zeemansgezinnen
€17,50