Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Nieuwe titels
De reis van de zeevaarder
De reis van de zeevaarder
Je denkt dat het komt
Je denkt dat het komt
Het heen en weer
Het heen en weer
Rock City
Rock City
Heethoofd
Heethoofd
Boekhandel Godert Walter
Boekhandel Godert Walter
PDF
1 Proza arrow Geen les meerGeen les meer


Prijs: €17,90Marcel de Jong: Geen les meer (roman)

roman over het ROC

Het onderwijs in Nederland kenmerkt zich door schaalvergroting en vernieuwing. Maar wat levert dat allemaal op? Deze roman laat op indringende wijze zien hoe het op een ROC vreselijk mis kan lopen.

Hoofdpersoon in het boek is een docent die loyaliteit en vakbekwaamheid hoog in het vaandel heeft. Ook hij moet mee met de onderwijsvernieuwing, er is geen ontkomen aan. Verbijsterd aanschouwt hij de gevolgen. Neutraal blijven is niet meer mogelijk. Uiteindelijk neemt hij stelling. En dat wordt hem niet in dank afgenomen.

Geen les meer beschrijft de tragiek van het moderne onderwijs waarin managementtaal overheerst en iedereen zich ingraaft in zijn eigen waarheid. Ondanks alle goede bedoelingen, overheerst de lethargie en weet niemand de neerwaartse spiraal te keren.

Heel herkenbaar schetst deze roman de gang van zaken op een hedendaags ROC. Maar misschien beschrijft Geen les meer wel de problemen in álle grote organisaties.

Geen les meer is na Tropenkolder de tweede roman Marcel de Jong. Met dit boek wil het vooral de discussie aanzwengelen over al die veranderingen die het onderwijs (en dan het middelbaar beroepsonderwijs in het bijzonder) in Nederland heeft ondergaan. Volg daarom ook vooral het weblog Geen les meer.

Marcel de Jong: Geen les meer (roman); ISBN 97890 5452 241 6; omslag Myrthe Heuzinkveld; 250 pagina's; € 17,90; Uitgeverij Passage Groningen 2011;

Het eerste exemplaar van dit boek werd op 24 november 2011 aan ex-docent Emile Roemer overhandigd in boekhandel selxyz kooyker in onderwijsstad Leiden

 

 Misschien ook iets voor u:

Vrije ruimte
Vrije ruimte
€14,50
Een dansje in de regen
Een dansje in de regen
€14,50
Meesterwerk
Meesterwerk
€15,00