Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Nieuwe titels
De reis van de zeevaarder
De reis van de zeevaarder
Je denkt dat het komt
Je denkt dat het komt
Het heen en weer
Het heen en weer
Rock City
Rock City
Heethoofd
Heethoofd
Boekhandel Godert Walter
Boekhandel Godert Walter
PDF
1 Proza arrow Here wegHere weg


Prijs: €17,90Jan Veenstra: Here weg (roman)

Een kermisbokser heeft zijn vuisten niet alleen gebruikt om het publiek te vermaken op jaarmarkten en kermissen, maar ook om er iemand mee dood te slaan. Het is al zijn tweede moord. Daarom krijgt hij TBS, al heette dat destijds – eind jaren ‘70 – nog TBR. Wat zijn behandelaars niet weten, is dat hij nog een derde slachtoffer in gedachten houdt.

De bokser vertelt ons zelf het verhaal terwijl hij opgesloten zit in de Van Mesdagkliniek aan de Hereweg. Hij lijkt een aardige vent, die met gemengde gevoelens terugkijkt op zijn jeugd in een klein dorp, vol soberheid, uitwassen van een streng geloof en soms wat warmte.

Here weg schept niet alleen een mooi tijdsbeeld, de roman geeft ook een inkijkje in de schimmige wereld achter hoge muren. De lezer stelt zich vanzelf de vraag waar de grens tussen goed en kwaad ligt. Jan Veenstra schrijft in een prachtige, soepele en brutale stijl.

Jan Veenstra: Here weg (roman); ISBN 97890 5452 254 6; 240 pagina's; Uitgeverij Passage Groningen 2012; omslag: DBDdesign / Ruurd de Boer; verkoopprijs € 17,90

 

Op ons weblog staat nieuws over Here weg.Misschien ook iets voor u:

Stemmen onder de zon
Stemmen onder de zon
€13,35
Zeuvendaagse
Zeuvendaagse
€19,00