Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
8 Diversen arrow Zeven vette jaren in de zorgZeven vette jaren in de zorg


Prijs: €12,50Arend van Wijngaarden: Zeven vette jaren in de zorg; zelfverrijking, miljoenenfraude en medische missers

** nu 12,50-editie **

Hoeveel problemen er ook zijn met de financiering van onze gezondheidszorg, intussen zijn er ook mensen die er geld aan verdienen, veel geld. Dit boek schetst een aantal gevallen uit de praktijk waarin het soms volslagen uit de hand is gelopen.

Zelfverrijking, grootheidswaan, fraude en medische missers zijn termen die in deze dossiers opduiken. Wat dacht u van de directeur van een thuiszorgorganisatie die miljoenen euro’s naar een Zwitserse bankrekening doorsluisde? Of specialisten in een ziekenhuis die sjoemelden met ligdagen? Of een zorgboerderij waar gehandicapten werden geïntimideerd, opgesloten en mishandeld? Of van een chirurg die experimenteerde met maagverkleiningsoperaties, met dodelijke gevolgen? En lees hoe iedereen een graantje meepikt van fraude met persoonsgebonden budgetten.

Er zal de komende jaren nog veel gesproken worden over het betaalbaar houden van de zorg. Hoog tijd dus voor dit boek. De afzonderlijke voorvallen stonden de afgelopen jaren allemaal wel in de krant, maar bij elkaar gebundeld in een boek blijkt pas echt hoeveel er loos is in de zorg. In het laatste hoofdstuk zet de auteur wat er verdiend wordt in de zorg eens op een rijtje en trekt zijn conclusies.

Arend van Wijngaarden is journalist bij het Dagblad van het Noorden. Daarnaast organiseert hij namens zijn krant de succesvolle Medische Publieksacademie in het UMCG. Dit boek kent een biidrage van Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie in Maastricht.

Arend van Wijngaarden: Zeven vette jaren in de zorg; zelfverrijking, miljoenenfraude en medische misser
ISBN 97890 5452 2621; NUR 740; 176 pagina's; met graphics en tabellen
Omslag: Myrthe Heuzinkverl; Uitgeverij Passage Groningen, najaar 2012

 

Lees een column uit onverdachte hoek over dit boek hier.