Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
1 Proza arrow TafeldansTafeldans


Prijs: €19,90Eric Bos: Tafeldans, een Weense roman

Historische roman over het Wenen van Freud en keizerin Elisabeth (Sisi).

Een jonge arts komt eind negentiende eeuw naar Wenen omdat daar de nieuwste ontwikkelingen in de psychiatrie gaande zijn. In plaats van patiënten op te sluiten en plat te spuiten, wordt nu de ‘wonderkuur’ ontwikkeld.

Dat trekt de aandacht van keizerin Elisabeth (in de volksmond Sisi genoemd). Zij lijdt aan melancholie oftewel een ernstige depressie. De jonge arts neemt haar in behandeling en vertrekt met het keizerlijke gezelschap naar het eiland Korfu waar Elisabeth een nieuw paleis laat bouwen. Daar raken beiden verstrikt in de wereld van de Griekse mythologie.

Intussen trouwt de arts. Zijn vrouw sluit zich aan bij een groepering die zich sterk maakt voor emancipatie en stemrecht voor vrouwen. Is dat de reden waarom hun huis in de gaten wordt gehouden door de geheime politie? En wat is de mening van Freud in dit alles?

Eric Bos is kunstcriticus en docent kunstgeschiedenis. Voor het Dagblad van het Noorden schrijft hij al jarenlang de rubriek Visualia. Hij is doceert aan de Klassieke Academie. In Tafeldans verweeft hij geschiedkundige feiten, kunsthistorie en mythologie met elkaar in een met verve geschreven verhaal. Mooi, spannend en filmisch verteld. Het resultaat is een indrukwekkende historische roman waarin een zo levendig beeld van Wenen wordt opgeroepen dat de lezer het gevoel krijgt dat hij er bij is.

Eric Bos: Tafeldans, een Weense roman; ISBN 97890 5452 266 9 / 366 pagina's / € 19,90

Uitgeverij Passage, Groningen 2013, omslag: Ruurd de Boer, DBDdesign

Bekijk vooral ook even de promotieclip.Misschien ook iets voor u:

Drie Dagen Wenen
Drie Dagen Wenen
€12,50
Thuiskomst
Thuiskomst
€9,90
Laatste reis
Laatste reis
€17,90