Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
1 Proza arrow StrandvondstStrandvondst


Prijs: €16,50Doeko Bosscher: Strandvondst (roman)

Als in de Noord-Nederlandse kustwateren het lichaam van een Canadese zeiler aanspoelt, denkt Frits Sluimer, wethouder van de gemeente waar het voorval plaatsvindt, dat hij door een speling van het lot is herenigd met zijn vader. Het bewijs noch het tegenbewijs valt te leveren. Frits' vrouw Tereza is sceptisch gestemd, maar als het voor Frits tot een obsessie uitgroeit, volgt zij hem op een reis naar Canada om het verleden van de zeiler te achterhalen. Die zoektocht wordt een totale mislukking. Tereza probeert te redden wat er te redden valt, maar dan is het al te laat.

Strandvondst beschrijft de ontwikkeling van iemand die zijn vader zoekt, tegen de achtergrond van het leven in de kleine plattelandsgemeente Ripwierde, gesitueerd in Noord-Groningen. Maar bovenal is het een verhaal over de relatie tussen een man die zichzelf mislukt vindt en een vrouw die gelukkig is met haar leven zoals het is.

ISBN 90 5452 110 4, 204 pagina's, omslag: Myrthe Heuzinkveld, € 16,50

Lees meer over Doeko Bosscher en Strandvondst. Meer informatie ook op de auteurspagina van Doeko Bosscher.Misschien ook iets voor u:

Proef Groningen
Proef Groningen
€14,50
Liefdeknopen
Liefdeknopen
€17,50
Am*dam / Madmaster
Am*dam / Madmaster
€19,90
Thuiskomst
Thuiskomst
€9,90