Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Nieuwe titels
De reis van de zeevaarder
De reis van de zeevaarder
Je denkt dat het komt
Je denkt dat het komt
Het heen en weer
Het heen en weer
Rock City
Rock City
Heethoofd
Heethoofd
Boekhandel Godert Walter
Boekhandel Godert Walter
PDF
1 Proza arrow NachtengelNachtengel


Prijs: €18,90Lupko Ellen: Nachtengel (literaire thriller)

[deel vier in de Ludde Menkema-reeks (maar ook uitstekend afzonderlijk te lezen)]

2e druk

In Nachtengel komt Ludde Menkema in de schimmige wereld van de vrouwenhandel terecht. Als jongeman zat Menkema tijdens de burgeroorlog samen met kompaan Henri de Geus in het voormalige Joegoslavië. Als ze jaren later het spoor van een criminele organisatie volgen, komen ze daar weer terecht. Dezelfde dubieuze figuren als vroeger, onder wie een Nederlandse oud-collega, zijn nog steeds actief in en rond Sarajevo.

Hun duistere handel blijkt al snel uit jonge meisjes te bestaan, koopwaar die gretig aftrek vindt in een rijk land als Nederland. Daarbij blijkt de organisatie er z’n eigen, nogal gewelddadige, normen op na te houden.

Lupko Ellen heeft met Nachtengel weer een adembenemend spannende thriller geschreven. Centraal staat de vraag: mag je onrecht met onrecht bestrijden? Wat goed is, en wat slecht, blijkt niet altijd makkelijk te onderscheiden. Nachtengel is het vierde boek van Lupko Ellen waarin Ludde Menkema de hoofdrol speelt. Hiervoor verschenen Moddergraf, Wraaktocht en Herenboer.

  • De pers schreef over deze eerdere boeken:
  • ‘Geweldige thriller […] in een zeer aangenaam lezende schrijfstijl weet de schrijver onmiddellijk zo te boeien dat het bijna onmogelijk is het boek weg te leggen.’ (Vrij Nederland)
  • ‘Dit is een thriller hors categorie […] alles klopt in dit boek, de wonderschone beschrijvingen van het landschap, de opbouw van het verhaal en het taalgebruik. ’(Dagblad van het Noorden)
  • ‘Ellens vlotte pen en geoliede schrijfstijl maken er een kloppend en behoorlijk spannend geheel van.' (crimezone.nl)
  • ‘Het verhaal klinkt te onwaarschijnlijk voor woorden, maar Ellens vakmanschap is toereikend voor de suspension of disbelief die een thriller vereist.' (de Volkskrant)
  • ‘Lupko Ellen is een groot schrijver.’(NRC Handelsblad)

Lupko Ellen: Nachtengel (literaire trhiller); ISBN 97890 5452 272 0 / NUR 305 / 268 pagina's / omslag: Myrthe Heuzinkveld

Uitgeverij Passage, Groningen 2012 / € 18,90