Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
1 Proza arrow De dronken rechtsbuitenDe dronken rechtsbuiten


Prijs: €15,90Herman Sandman: De dronken rechtsbuiten en andere helden uit het amateurvoetbal (verhalen)

opnieuw uitgebracht (2e druk)

 

Voetbal is nog altijd de populairste sport van Nederland. De KNVB heeft bijna 1,2 miljoen leden, verdeeld over zo’n 3400 verenigingen. Al die voetballers dromen, of droomden, van een profcarrière. Nog geen procent haalt de top. De andere 99 procent blijft hangen in de kelders van het amateurvoetbal. Zij kennen Camp Nou, San Siro en Stamford Bridge alleen van de televisie. Geen van de ploeggenoten in het derde heeft verkering met Yolanthe. In de onderste regionen staat publiek met klompen te zwaaien, regent het vaker dan de zon schijnt, ligt de middenstip bezaaid met peuken en moeten verkleumde jongetjes een uur in een godvergeten oord wachten omdat er geen vervoer terug is.

 

Die wereld van het amateurvoetbal, waarin de Fanfare van Honger en Dorst op wedstrijddagen om half zeven de kantine uit rolt, de voorzitter lalt dat ‘we in de klap zitten waar de hoeken vallen’ en het elke week afwachten is of er elf man in de kleedkamer zitten, die wereld wordt treffend beschreven in de verhalen in De dronken rechtsbuiten.

 

Herman Sandman (1965) schreef deze verhalen voor de veelbezochte site tweenul.nl. De columns zijn stuk voor stuk ijzersterke en bijzonder humoristische observaties van het amateurvoetbal en de types die daar hun tijd in stoppen.

 

Dit is een onmisbare bundel voor alle helden van het amateurvoetbal, hun fans, trainers en verzorgers én het meelevende thuisfront.

 

 

Herman Sandman: De dronken rechtsbuiten en andere helden uit het amateurvoetbal (verhalen) ISBN 97890 5452 220 1 / 96 pagina's / € 15,90

 

1e druk 2010; nu 2e druk 2014

 

 

 


Misschien ook iets voor u:

Bokkenvla
Bokkenvla
€13,50
Voetschrift van verleiding
Voetschrift van verleiding
€27,50
FC Hopeloos
FC Hopeloos
€17,90