Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Nieuwe titels
De reis van de zeevaarder
De reis van de zeevaarder
Je denkt dat het komt
Je denkt dat het komt
Het heen en weer
Het heen en weer
Rock City
Rock City
Heethoofd
Heethoofd
Boekhandel Godert Walter
Boekhandel Godert Walter
PDF
1 Proza arrow ComaComa


Prijs: €18,90Marcel de Jong: Coma (roman

Wat doe je als een familielid in coma raakt? Wanneer kun je dan nog spreken van leven? Hoe ga je met een comapatiënt om? En wat betekent het allemaal voor jezelf?

Coma is een roman die grote vragen aansnijdt over morele dilemma’s rondom coma en euthanasie. Nadat de vader van Andreas Witteven in coma is geraakt, worstelt de hoofdpersoon met de vraag of zijn vader zijn vader nog is. Het antwoord wordt ingewikkelder als zijn vader overgaat naar een vegetatieve fase en opgenomen wordt in een verpleeghuis. Als intussen ook een bekende Nederlandse volkszanger in coma raakt, komt het hele land in de ban van de discussie over leven en dood.

Het boek kent nog een tweede verhaallijn. Tijdens het ontruimen van zijn ouderlijk huis komt Andreas op het spoor van een gebeurtenis die zijn ouders voor hem verborgen hebben gehouden. Hij begint aan zichzelf te twijfelen: wie is hij eigenlijk? De vraag naar de persoonlijke identiteit gaat nu niet alleen meer over zijn vader, maar ook over hemzelf. Andreas begint een spannende en meeslepende speurtocht naar zijn verleden.

Coma is een spannende maar bovenal en filosofische roman die veel discussie zal oproepen. Velen maken wel eens een comapatiënt en de zorg daarvoor mee. Dit boek fileert haarscherp de dilemma’s die dan spelen.

Coma is de derde roman van Marcel de Jong

 

Marcel de Jong: Coma (roman) ISBN 978905452 289 8 / 200 pagina's / omslag: Myrthe Heuzinkveld

Uitgeverij Passage 2014; verkoopprijs € 18,90

 

 Misschien ook iets voor u:

Het vijfde jaargetijde
Het vijfde jaargetijde
€13,50
Het geheugen van Herman Blauw
Het geheugen van Herman Blauw
€18,90
Tango in het slachthuis
Tango in het slachthuis
€16,90