Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Nieuwe titels
De reis van de zeevaarder
De reis van de zeevaarder
Je denkt dat het komt
Je denkt dat het komt
Het heen en weer
Het heen en weer
Rock City
Rock City
Heethoofd
Heethoofd
Boekhandel Godert Walter
Boekhandel Godert Walter
PDF
1 Proza arrow Onthoofde manOnthoofde man


Prijs: €0,00Er bestaat een foto van een levenloze man op een vuilnisbelt. Het is een gruwelijk beeld: een deels onthoofd lichaam, bakkend in de zon tussen bergen afval. De verteller stuit in een onbewaakt ogenblik op de bloederige afbeelding, maar voelt tot haar schrik geen afschuw. Sterker nog, ze is geboeid. En sceptisch. Wat wil deze ongelukkige haar vertellen? En wil zij dat wel horen?

Marleen Nagtegaal schrijft deze verhalenbundel uit nieuwsgierigheid naar de betrouwbaarheid van berichten in de media. Tijdens haar zoektocht raakt de hoofdpersoon steeds verder verstrikt in de onherleidbaar verknoopte wereld van informatievoorziening. Niet alleen de dode man op de foto komt bij haar spoken: verschillende brokken ‘realiteit’ kruipen plots in vreemde hoedanigheden onder haar huid. Ze rammelen genadeloos aan de grondvesten van haar begrip. De waanzin ligt op de loer, maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Onthoofde man op vuilinsbelt is een fictief onderzoek naar waarheidsvinding, waarbij feit en fictie elkaar hard bijten. De verhalen in de bundel komen rechtstreeks uit het dagelijks leven, daar is geen woord aan gelogen. Toch gaan de gebeurtenissen een eigen leven leiden. De vraag is of verteller én lezer opgewassen zijn tegen hun eigen verbeelding. Marleen Nagtegaal won met het voorstel voor dit boek het Hendrik de Vriesstipendium. De jury vindt haar idee actueel en maatschappelijk relevant en schrijft: ‘onder Nagtegaals pen komt het nieuws tot leven.’

Marleen Nagtegaal is mede-organisator van o.a. Dichters in de Prinsentuin en Kantoorpoëzie. Daarnaast heeft ze een eigen tekstbureau.

ISBN 97890 5452 335 / NUR 303 15 x 20 cm; 64 pagina’s; € 14,50 Vormgeving: Jelmar Geertsma

 

Onthoofde man op vuilnisbelt was eerder aangekondigd als Vrije vectoren. Marleen Nagetgaal koos uiteindelijk voor deze betere titelMisschien ook iets voor u:

Het geheugen van Herman Blauw
Het geheugen van Herman Blauw
€18,90
Hybris
Hybris
€14,50
jl.
jl.
€19,99