Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Nieuwe titels
De reis van de zeevaarder
De reis van de zeevaarder
Je denkt dat het komt
Je denkt dat het komt
Het heen en weer
Het heen en weer
Rock City
Rock City
Heethoofd
Heethoofd
Boekhandel Godert Walter
Boekhandel Godert Walter
PDF
8 Diversen arrow Goud, JaGoud, Ja


Prijs: €19,99Gerard van den Berg & Louis Straatman

Goud, ja

Topsporters uit Groningen

 

Portetten van en interviews met 17 Groningse top- sporters die 11 verschillende sporten beoefenen: Renate Groenewold, Ranomi Kromowidjojo, Marianne Timmer, Kim Polling, Erwin Koeman, Jan Uitham, Piet Fransen en anderen. Beide auteurs spraken met de sporticonen over hun carrière, hun drijfveren en hun persoonlijke leven.

De verhalen gaan onder andere over hoe de sporters tot hun succes zijn gekomen en over hun Groningse achtergrond. Ook de intense sportbeleving in Groningen met clubs als Donar, FC Groningen en GIJS komt in het boek nadrukkelijk aan de orde.

Het boek bevat een van de laatste interviews met ‘Mister FC Groningen’ Piet Fransen. Zwemster Ranomi Kromowidjojo vertelt over haar connectie met Ede Staal en atleet Rutger Smith vertelt over zijn strijd tegen dopingzondaars.

De titel Goud, ja staat enerzijds voor de vele prijzen die deze sporters wonnen, aan de andere kant betekent dit in het Gronings zoiets als ‘goed, hè’. Maar dit is een boek voor de sportliefhebber in het hele land.

Gerard van den Berg is journalist en werkte jarenlang als radiomaker voor de KRO. Met zijn bedrijf ‘Verhaal Mij’ legt hij levensverhalen vast in tekst en audio. Louis Straatman is co-auteur van een boek over schaatsclub De IJs leeuwen en actief lid van een fotoclub. Beiden zijn grote sportliefhebbers en voelen een sterke binding met hun geboortestad Groningen.

De volledige lijst met geïnterviewde sporters voor dit boek: Rutger Smith (Atletiek), Henriette Weersing (Volleybal), Arie Haan (Voetbal), Annemiek de Haan (Roeien), Renate Groenewold (Schaatsen), Ranomi Kromowidjojo (Zwemmen), Marianne Timmer (Schaatsen), Piet Fransen (Voetbal), Kleny Bimolt (Zwemmen), Willemijn Bos (Hockey), Sophie Polkamp (Hockey), Lois Abbingh (Handbal), Jan Uitham (Schaatsen), Chris Eimers (IJshockey), Martin de Vries (Basketbal), Erwin Koeman (Voetbal), Kim Polling (Judo)

ISBN 97890 5452 338 3; NUR 491; 288 pagina’s / geïllustreerd en geheel in kleur / € 19,99 Vormgeving: Ruurd de Boer / DBDdesign

Uitgeverij Passage, Groningen 2017

 

Links:

- welke sporters staan in Goud Ja

- een previewMisschien ook iets voor u:

FC Hopeloos
FC Hopeloos
€17,90
Marten Toonder senior
Marten Toonder senior
€19,90
Palet van Groningen
Palet van Groningen
€29,90