Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Nieuwe titels
De reis van de zeevaarder
De reis van de zeevaarder
Je denkt dat het komt
Je denkt dat het komt
Het heen en weer
Het heen en weer
Rock City
Rock City
Heethoofd
Heethoofd
Boekhandel Godert Walter
Boekhandel Godert Walter
PDF
5 Muziek en theater arrow Mijn Mata HariMijn Mata Hari


Prijs: €22,50Hanneke Boonstra: Mijn Mata hari

Het is honderd jaar geleden dat Mata Hari in de buurt van Parijs gefusilleerd werd. Ze was daarmee een van de miljoenen doden van de Eerste Wereldoorlog. Maar juist haar naam leeft voort. Hoe komt dat? Journalist Hanneke Boonstra ging op onderzoek uit.

Boonstra dook in de geschiedenis van Margaretha Zelle, in haar frivole leven als de exotische danseres Mata Hari, maar vooral in het vele materiaal dat er na haar dood nog gemaakt is. Schilderijen, films en romans zorgden voor een mythe die Mata Hari ook vandaag de dag nog bijzonder levend maakt.

Boonstra reisde vele locaties af waar Mata Hari ooit verbleef. Ze sprak met schrijvers, filmmakers en tal van deskundigen. Ze bezocht Mata Hari-veilingen en volgde de voorbereiding voor de tentoonstelling in Leeuwarden.

Het Fries Museum heeft van oktober tot en met april een grote tentoonstelling om deze dochter van Friesland te eren. Voor het museum schreef Boonstra blogs rond het fenomeen Mata Hari. Die blogs worden nu uitgewerkt tot dit boek. Dat geeft een uiterst boeiend en zeer gevarieerd beeld van Mata Hari, en hoe zij in de kunst nu nog steeds voortleeft. Het meeste materiaal dat op de tentoonstelling te zien is, is ook verwerkt in dit boek. Kris Callens, directeur van het Fries Museum, schrijft het voorwoord van dit boek.

Hanneke Boonstra heeft haar sporen vooral verdiend in de schrijvende journalistiek. Ze schreef nieuwsverhalen en achtergronden voor landelijke en regionale dagbladen, was columnist voor diverse kranten, waaronder de Leeuwarder Courant. Ze was actief als radioverslaggever, presenteerde programma’s voor radio en tv en was chef nieuws bij TV Noord. Als hoofdredacteur van de UK, de universiteitskrant in Groningen, leidde ze de omwenteling van een papieren naar een digitale krant. Van haar hand verscheen eerder een boek over de geschiedenis van de regionale omroep.

ISBN 97890 5452 348 2 / NUR 641
96 pagina’s / 23 x 23 cm / geïllustreerd in kleur / € 22,50
Vormgeving: Ruurd de Boer / DBDdesignMisschien ook iets voor u:

De kadewachter
De kadewachter
€14,90
Marten Toonder senior
Marten Toonder senior
€19,90
Hobbyrock Encylopedie
Hobbyrock Encylopedie
€24,90