Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
1 Proza arrow De vrouw in de kamerDe vrouw in de kamer


Prijs: €16,00Yorgos Dalman: De vrouw in de kamer (verhalen)

De vrouw in de kamer is de meest eigengereide verhalenbundel sinds In de bovenkooi van J.M.A. Biesheuvel.Yorgos Dalman geniet bekendheid in de literaire wereld dankzij tal van publicaties in tijdschriften in Nederland, België en Amerika.

De vrouw in de kamer wordt bevolkt door eenzame dolers en drifters, door rusteloze moedermoordenaars, ontspoorde bartenders, verdwaalde straathonden, schizofrenen, neonhoertjes, oorlogsvluchtelingen, glazen apostelen, naakte Urkenaren, levende doden en andere sociaal ontheemden. Ze zoeken wat warmte, wat genegenheid, of simpelweg wraak. Eigenlijk zoeken ze in wezen zichzelf, maar vaak zonder dat te weten.

Deze verhalenbundel is een bijzonder opvallend debuut. Yorgos Dalman (1973) publiceerde reeds eerder in tal van tijdschriften, zoals Passionate, Krakatau, Revisor, Zoetermeer en De Brakke Hond. Ook in Amerika werden (vertaalde) verhalen van hem uitgegeven. Deze bundel verzamelt zijn beste verhalen tot nu toe. De geheimtip van de Nederlandse letteren!

ISBN 90 5452 121 X / verhalen / 180 pagina's / €16,00
omslag: Myrthe Heuzinkveld; redactie: Erik Brus en Peter de Groot; illustraties: D. Harlan Wilson

Lees meer over De vrouw in de kamer en kijk op de auteurspagina van Yorgos Dalman.

Reacties....

Men schreef het volgende over De vrouw in de kamer:

Wie in de verhalen van Yorgos Dalman verzeild raakt, kan op een gegeven moment het spoor bijster raken. (…) Het zoeken van grenzen is trouwens een algemeen kenmerk van zijn verhalen, die juist daardoor uiterst boeiend en misschien ook wel vernieuwend zijn.
(Elly Woltjes, Meander)

In het debuut van Yorgos Dalman regent het zoveel (…) Dat past bij de toon van de beste verhalen uit deze bundel, waarin we kennismaken met schijnbaar onverschillige personages die een wanhoop in zich meedragen waarin ze lijken te berusten en die zich bovendien door een bijna surrealistische wereld bewegen. (…) De Vrouw in de Kamer is een bundel met een aantal sterke verhalen, waarvan vooral de stijl en de beelden opvallen. (Tsead Bruinja Passionate magazine)

Deze verhalenbundel is een bijzonder opvallend debuut. Noord Nederlandsche Boekhandel Deze prozaschetsen zijn literaire impressies, intens doorleefd en associatief. Een getuigenis van de verwarrende eigentijdse werkelijkheid aan de onderkant van de samenleving, bevolkt door gekken, wanhopigen, hoeren en rebellen. Een reeks observaties van een gevoelige ziel, die zich bij vlagen verschuilt in hardvochtig cynisme, doorspekt met verwijzingen naar literatuur, muziek en films. (Peter Bosma - Biblion)

Schrijven kan Dalman wel. Zo weet hij goed de sfeer van de zelfkant te treffen. (Penthouse)

Dalman haalt zijn inspiratie uit de filmwereld (...) en uit zijn ervaringen in de psychiatrie. Het zijn vaak bizarre verhalen die de fantasie goed prikkelen. (…) Het regent wel in zo’n 90% van de verhalen!Jan van Eijk Leydraden In de verhalen van Yorgos Dalman (1973) is de waanzin nooit ver weg. Zonder duidelijk aanwijsbare reden snijden mensen zich in hun vlees, trachten zichzelf te doden of maken amok. (…) Met de ziel onder de arm bewegen ze tegen desolate stadsdecors door het leven. (…) In zijn verhalen is de waanzin een condition humaine. Elk zijn eigen kleine oorlog. De een voert een mentale prijzenslag, de ander een guerilla, een derde doorleeft dagelijks de apocalyps. (Nick J. SwarthBrabants Dagblad)

In dezelfde kapel is het de net gedebuteerde Yorgos Dalman (1973) die de sfeervolle, middeleeuwse locatie het beste uitbuit. Met een beklemmend stuk poëtisch proza en een aantal Engelstalige gedichten die een griezelige sfeer ademen. Zeker als ze op fluistertoon worden voorgedragen in een eeuwenoude kapel. (Peter Deurloo – De Gelderlander)Misschien ook iets voor u:

Doem dada
Doem dada
€19,50
Bokkenvla
Bokkenvla
€13,50
Thuiskomst
Thuiskomst
€9,90