Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
1 Proza arrow Witte doekenWitte doeken


Prijs: €13,50Selma Parmentier: Witte doeken (roman)

Sanne, de hoofdpersoon van dit boek, is een jonge vrouw die leert strijden. We volgen haar van haar tiende tot haar vijfentwintigste. In haar jeugd is sprake van incest, hoewel dat nergens expliciet genoemd wordt. Door het er niet over te hebben, ontstaat er in de roman een grote beklemming. Na een verblijf bij een hulpverlenende instantie kiest Sanne uiteindelijk voor datgene waar ze goed in is en waar ze haar gevoelens in kwijt kan: de schilderkunst.

Witte doeken is het zeer lovend ontvangen debuut van Selma Parmentier. Enige reacties:
'Een bij vlagen beklemmend debuut' (Bram Hulzebos in Nieuwsblad van het Noorden)
'De roman vermijdt iedere vorm van effectbejag en de stijl van Parmentier is opvallend sober. Witte doeken is een aangrijpend debuut ... Nederland is een schrijfster rijker die veel kwaliteiten bezit' (Jacob Moerman in GPD-bladen)
'Dit romandebuut laat na lezing twee indrukken na: bescheidenheid en stilte. Het is geschreven door een vrouw, voor vrouwen ... De taal, de kadans, en de stijl van het boek zijn van een beklemmende zuiverheid en eenvoud. Het grijpt recht naar de keel, hoewel emoties slechts vorm krijgen door daden. de korte hoofdstukken, de korte zinnen, de schijnbaar onbenullige tafereeltjes en de consequente kleine herhalingen van woorden en zinnen geven de roman een meeslepend ritme en een trage, indringende spanning' (Gertie van den Berghe in Leesidee [B])

ISBN 90 5452 031 0 / 196 pagina's / € 13,50

Lees meer over Selma Parmentier en Witte doeken, de roman over incest en het gevecht daartegen op google.Misschien ook iets voor u:

Het vijfde jaargetijde
Het vijfde jaargetijde
€13,50
Rooksignalen
Rooksignalen
€14,75
Afscheid
Afscheid
€16,00
Alle meisjes vlinders
Alle meisjes vlinders
€15,50