Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
2 Poezie arrow De diepteringDe dieptering


Prijs: €12,00Albertina Soepboer: De dieptering (poëzie)

Gerrit Komrij schreef over haar vorige bundel De hengstenvrouw: `Een winter aan zee van Roland Holst verplaatst naar nu. Een beetje decadenter, een beetje visueler, een beetje hardhandiger' (NRC-Handelsblad).
Albertina Soepboer maakt deel uit van de nieuwe generatie dichters in Nederland. Haar status blijkt duidelijk uit de opname van haar gedichten in bloemlezingen als Sprong naar de sterren en Volmaakte aanwezigheid, volmaakt gemis.

Wat de Grachtengordel is voor Amsterdam, is de Diepenring voor Groningen. Aan de oppervlakte is het gewoon de ring om het centrum van de stad hen. Maar laat een dichteres als Albertina Soepboer zich met zo'n thema bezighouden en je krijgt De dieptering, een loflied met de nodige dieptepunten over de leefwerelden die zich binnen en buiten die ring bevinden. De bundel bevat gedichten over hoe geschiedenis, liefde en taal elkaar raken in een fascinerend stadsgebied. De dieptering is een queeste die voert door de diepten die ieder mens en iedere stad in zich hebben.

De dieptering:
ISBN 90 5452 083 3 / NUGI 310
fotografie en omslag: Henk Veenstra
48 pagina's / ing / € 12,00