Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
2 Poezie arrow Tijd sleep mij een brilTijd sleep mij een bril


Prijs: €11,90Willem Jan van Wijk: Tijd sleep mij een bril (gedichten)

Willem Jan van Wijk (Vlijmen, 1943) is een trage dichter. Hij publiceerde tot nu toe weliswaar twee bundels, maar de tijd die tussen zijn bundels ligt is nogal groot. Na achttien jaar verschijnt dan deze nieuwe bundel: Tijd sleep mij een bril.

Het landschap is een van de thema's van deze in Blijham wonende dichter. Maar ook de geschiedenis en het verstrijken van de tijd zijn motieven die in Tijd sleep mij een bril terug te vinden zijn. De poëzie van Van Wijk kenmerkt zich door een haarscherp taal- en muziekgevoel. Ook kunnen we zijn werk bedachtzaam en trefzeker noemen.

Gedichten uit deze bundel werden eerder gepubliceerd in o.a. Maatstaf, De Tweede Ronde, Dietsche Warande & Belfort en Het Hogere Noorden. Onder vakgenoten geniet Van Wijk een zekere faam, al was het alleen maar vanwege zijn niet aflatende poëzie-promotie en zijn grote kennis van cultuur in het algemeen en poëzie in het bijzonder.

In 2002 won hij het Belcampo-Stipendium van de Provincie Groningen, hetgeen resulteerde in de bibliofiele uitgave In karmijn. (bij de bibliofiele uitgeverij Philip Elchers).
In 2005 was Tijd sleep mij een bril ook het thema van het 4 mei-projekt Groningen.

ISBN 90 5452 070 1 / 48 pagina's / € 11,90

Willy Spillebeen over de poëzie van Willem Jan van Wijk: 'Hij verwoordt gevat, raak, suggestief, plastisch. Met een minimaal aantal woorden bekomt hij een grote spankracht'.Misschien ook iets voor u:

Ajaa
Ajaa
€13,50
Dat was dat
Dat was dat
€14,50
Of er nooit iets verschoof
Of er nooit iets verschoof
€13,50