Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
5 Muziek en theater arrow De buik van ElvisDe buik van Elvis


Prijs: €15,00Coen de Jonge: De buik van Elvis - bespiegelingen over swingende muziek

Aan zonden geen gebrek in de jazz. Ook rock en blues staan stijf van de verhalen over lieden die in verzoeking kwamen. Drank, drugs, dames en doodslag: we treffen het allemaal aan. Ook het swingende vlees is zwak. Maar ondanks al die dwalingen en zijpaden hebben de musici altijd een houvast: hun muziek. Daarover gaan de verhalen die Coen de Jonge schrijft in (onder meer) het blad JAZZ. Over zwervers, ritselaars, driftkoppen, trendsetters, vreet- of rotzakken, genieën en nog veel meer.

Simon Vinkenoog schrijft over de columns van Coen de Jonge: 'Met een trefzekere pen en schijnbare nonchalance. Hij blijkt niet alleen over een zuiver luisterend oor, maar ook over een open liefderijk oog te beschikken.'

Deze bundel bevat stukken met een verrassende kijk op het muzikale bedrijf: op het leven van befaamde of miskende musici, op onbekende aspecten, op randverschijnselen en kernzaken. Meestal spelen die in de wereld van de jazz, maar ook aanpalende genres komen geregeld aan bod.

En er zijn er enkele gevoelige portretten van kanonnen als Chet Baker, Miles Davis en Clifford Brown. De auteur legt vaak opmerkelijke verbanden, er zijn hilarische en droeve anecdotes en humor en ernst wisselen elkaar af. En bij dat alles staat de liefde voor swingende muziek voorop.

ISBN 90 5452 130 9 / 100 pagina's / geïllustreerd / € 15,00
omslagontwerp: De Wilde Muis, naar een tekening van Manon Luijten