Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
1 Proza arrow Geen zomer meerGeen zomer meer


Prijs: €16,25Karel ten Haaf: Geen zomer meer (roman)

Daniël Voorlandt, een man die soms cynisch maar altijd bijzonder kritisch in het leven staat, wordt verliefd. Als de vrouw in kwestie een dochtertje blijkt te hebben, komen bij hem onvermoede vaderlijke gevoelens boven. En dat voor een overtuigd kinderloze.

Geen zomer meer volgt een jaargetijde vol onverbloemde liefde. Maar de liefde maakt niet blind voor de wereld om hem heen: de hoofdpersoon blijft de maatschappij op de voet volgen. Dit boek speelt in het begin van de jaren '90 van de vorige eeuw, vlak na de ineenstorting van de regimes in Oost-Europa; een tijd waarin het marxisme alom wordt doodverklaard en er zelfs gewag gemaakt wordt van 'het einde van de geschiedenis'. Met zoveel ideologische tegenwind, zit er voor Daniël Voorlandt niets anders op dan te trachten zijn ideologische vlam brandende te houden middels het maken van propaganda in woord en geschrift.

Het leggen van de verbinding tussen enerzijds de liefde voor vrouw en kind, en anderzijds de liefde voor de medemens in het algemeen, levert een subliem boek op dat zich laat lezen als een pleidooi voor de menselijk maat.

Geen zomer meer: liefdesroman van een andersglobalist

ISBN 90 5452 097 3 / 208 pagina's / € 16,25

Lees meer over Karel ten Haaf, Geen zomer meer en andersglobalisme.
Uitgeverij Passage, Groningen, 2003Misschien ook iets voor u:

Bokkenvla
Bokkenvla
€13,50
Louter Lustig
Louter Lustig
€9,90
meisjespijn
meisjespijn
€28,50