Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
2 Poezie arrow DwaallichtDwaallicht


Prijs: €15,00Dwaallicht, tien Iraakse dichters in Nederland

Sinds de jaren negentig wonen er vele Iraakse kunstenaars in Nederland, waaronder ook vele dichters. Deze bloemlezing Dwaallicht presenteert poëzie van Mohammad Amin, Chaalan Charif, Venus Faiq, Hameed Haddad, Balkis Hamid Hassan, Salah Hassan, Karim Nasser, Naji Rahim, Mowaffk al-Sawad en Ali Shaye.

Dit resulteert in een verzameling gedichten die ontroeren en aangrijpen. Verschillende onderwerpen passeren de revu, van jeugdherinneringen, tot visies op het nieuwe woonland en op de toestanden in Irak. Het geheel is verzameld in een prachtige gebonden bundel die ook nog eens van tekeningen is voorzien door Kifah al-Reefi. Een mooie kennismaking met Arabische poëzie uit het zo geplaagde Irak.

Deze bloemlezing staat onder redactie van Chaalan Charif, Dineke Huizenga en Mowaffk al-Sawad. De bundel is gemaakt in samenwerking met MECART Foundation in Amsterdam. Het Nederlands Literair productie- en Vertlaningenfonds en het Fonds voor de Letteren ondersteunen deze uitgave. Het voorwoord is van dr. Hatem al-Sager.

Dwaallicht, tien Iraakse dichters in Nederland
ISBN 90 5452 148 1, 96 pagina's, gebonden boek, € 15,00

Zoek op Google verder naar Dwaallicht.Misschien ook iets voor u:

Stemmen onder de zon
Stemmen onder de zon
€13,35