Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
5 Muziek en theater arrow Henry IVHenry IV


Prijs: €19,90William Shakespeare: Henry IV, deel 1 & 2 (vertaling: Jack Nieborg)

In 2006 bestaat het Shakespearetheater in Diever 60 jaar. In het jubileumjaar gekozen werd gekozen voor de opvoering van beide delen van Henry IV. Deze vertaling is weer speciaal gemaakt door Jack Nieborg, tevens de regisseur in Diever. Dit boek is dus het tekstboek van de opvoering in Diever. In 2006 verscheen bovendien het jubileumboek van de Toneelvereniging Diever, getiteld Speelkwartier. Uitgeverij Passage distribueert dit boek. Zie de rubriek nieuws voor meer informatie.

In Henry IV deel één en Henry IV deel twee krijgt koning Henry het aan de stok met de edelen die hem op de troon hebben geholpen. In Wales en Schotland loopt dat uit op een burgeroorlog, waarin Hotspur zich als rebellenleider manifesteert. De zoon van koning Henry echter zit liever in de kroeg met de verlopen ridder Falstaff.

Dramatische scenes wisselen elkaar af met komische gebeurtenissen van kroonprins Henry en zijn kroegmaten.

In deel twee blijkt de strijd in het noorden nog voort te woekeren. Prins Henry beleeft nog menig vrolijk uurtje met Falstaff, maar toch begint hij meer en meer afstand te nemen van zijn losbandige leven. Op het sterfbed van de oude koning belooft de kroonprins dat hij voortaan een novel bestaan zal leiden. Falstaff kan met de staart tussen de benen afdruipen.

William Shakespeare: Henry IV, deel 1 en 2 - tekstboek (vertaling: Jack Nieborg), ISBN 90 5452 153 8, 192 pagina's, € 19,90
vormgeving: Myrthe Heuzinkveld; Uitgeverij Passage, Groningen 2006

Zoek verder op Google naar Shakespeare, Diever, Jack Nieborg, Henry IV.

 Misschien ook iets voor u:

Timon van Athene
Timon van Athene
€14,90