Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
PDF
2 Poezie arrow ZonneklaarZonneklaar


Prijs: €16,00Simon Vinkenoog: Zonneklaar - gedichten in het nieuwe millennium

--- de nieuwste (en laatste) dichtbundel van Simon Vinkenoog ---

In 2006 was het zestig jaar geleden dat Simon Vinkenoog (1928-2009) voor het eerst een gedicht naar een uitgever stuurde. Sindsdien is hij poëzie blijven maken, zowel op papier als voor publiek.

Sinds De ware Adam, verschenen in 2000, is Zonneklaar de eerste dichtbundel die Simon Vinkenoog in het nieuwe millennium het licht doet zien, met zowel naar buiten als naar binnen gerichte gedichten. Speciaal in deze bundel is een aantal gedichten die hij schreef als Dichters des Vaderlands. Ook poëmen gemaakt ter gelegenheid van eenzame uitvaarten in Amsterdam hebben in dit boek een plek gevonden.

En verder getuigt Zonneklaar weer van de intensiteit van Vinkenoogs poëtische inzet, zijn bevlogenheid en het enthousiasme waarmee hij in het leven staat. Zijn vitaliteit en energie zijn legendarisch. De bundel demonstreert dit talent in alle breedte. De dichter staat op de markt en roept: 'Verdom de oorlog! Beziel de vrede!'

Zonneklaar is een mooi uitgevoerde en gebonden uitgave geworden, bovendien nog voorzien van enkele tekeningen van Vinkenoog. De gedichtenbundel is samengesteld en uitgeluid door Coen de Jonge.

Simon Vinkenoog: Zonneklaar - gedichten in het nieuwe millennium, (Uitgeverij Passage, Groningen, 2006) ISBN 90 5452 154 6, 88 pagina's, gebonden, prijs: € 16,00 (bestellingen worden door de uitgeverij zonder bijkomende kosten toegezonden)

Kijk voor meer informatie op de website van Simon Vinkenoog, of zoek op Google naar Simon Vinkenoog en Zonneklaar, of kijk op de auteurspagina van Simon Vinkenoog.

 


Simon Vinkenoog: Zonneklaar (gedichten)

De inhoudsopgave:

Vrije liefde: Vooruitzicht / Heildronk / Voorwoord / Laat ons het spel spelen / Satsang / Jazz & Poetry / Ik sta op de markt en ik roep / Natura Artis Magistra / Ik zie ik zie wat jij ook ziet / Ik leef van de pen / Zomergedichten 2005

Levend bewijs: Ira Cohen: Wandelend Hologram / Lawrence Ferlinghetti: Mouth Mond / Gregory Corso: Bom / De zoektocht van Milarepa / Hanuman / Mundus Vult Decipi / Spelen met vuur / Lichtflitsen uit Kersvers / Pijnpunt Nul / Quercus

Publiek geheim: De Majesteit / Juliana / Leve het Licht / Ode aan het boek / Woudrichem / Hoe de markt leefde/ Vier eenzame uitvaarten (Afscheid van een onbekende / Oladeji Akinijema Onibo / Pieter Knevel / Lara Cornelia Philips) / Tsunami Reveil / Theo Niermeijer / Dingtaal / Spread the seed / Souvenir de Paris / Heilwens Liefde.

Uitlui: Springlevend in een nieuw millennium (door Coen de Jonge).

 

 

 Misschien ook iets voor u:

Goede raad is vuur
Goede raad is vuur
€16,50
Am*dam / Madmaster
Am*dam / Madmaster
€19,90