Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Manuscript Inzenden PDF  | Afdrukken |  E-mail

Zoals bij elke uitgeverij worden ook bij Uitgeverij Passage veel manuscripten aangeboden, en daar wordt niet veel van uitgegeven. De auteurs die wel bij ons verschenen zijn meestal al op een of andere manier opgevallen voor ze hun manuscript inleverden. Slimmer is dan ook om je als aankomend auteur vooral op plekken (literaire cafés, speciale avonden, tijdschriften, etc.) te laten zien en horen. Eigenlijk is het credo: ongevraagd een manuscript insturen is vrij zinloos. Wil je desondanks toch je manuscript insturen, dan graag zoals hieronder staat vermeld:

(lees eerst de algemene aanwijzingen hierna en later de specifieke tips onderaan deze bladzijde)

1. Oriënteer je op de goede uitgeverij. Bekijk de fondslijst en bedenk of je boek hier bij past.
2. Lever het manuscript in op papier. Dus niet op diskette of per email. Het manuscript dient wel op een prettig leesbare wijze uitgeprint te zijn. Het hele manuscript insturen is meestal niet nodig (zie ook hieronder).
3. Stuur het manuscript naar:
Uitgeverij Passage
T.a.v. Manuscriptenredactie
Postbus 216
9700 AE Groningen
4. Wanneer we je manuscript hebben ontvangen, kan het enige tijd duren voor je weer een reactie krijgt.
5. Verwacht van ons geen manuscriptbeoordeling. Hiervoor kun je je richten tot schrijversscholen e.d.
6. Indien je het manuscript weer terug wilt, voeg dan voldoende porto bij.
7. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het eventueel zoekraken van je werk. Zorg dus altijd dat je zelf ook nog een kopie hebt.

Lees ook:
Poëzie
Proza
Non-Fictie

Poëzie

Helaas hebben wij op het ogenblik geen ruimte voor nieuwe dichters. De markt is niet op poëzie gericht, daarom beperken we ons tot de dichters die al eerder bij Uitgeverij Passage iets hebben uitgegeven.
Vind je dat je echt talent hebt, probeer dan eens te publiceren in een tijdschrift, of betreed één van de literaire podia in Nederland. De talentvolle dichters vallen ons dan vanzelf wel op.

Proza

Het is in eerste instantie niet noodzakelijk het hele manuscript op te sturen. Graag zien we het volgende:

- Een brief met CV, waarin voornamelijk eerdere publicaties en literaire activiteiten worden vermeld, wanneer deze aanwezig zijn en verdere bijzonderheden.
- Een goede samenvatting van het verhaal, met daarnaast overige informatie, te denken valt aan het aantal bladzijden en de thematiek.
- Een motivatie waarom je hebt gekozen voor Uitgeverij Passage, en vermeld je eigen drijfveer. Waarom moet dit boek worden uitgegeven?
- Het eerste hoofdstuk, of als dit erg kort is enkele hoofdstukken, zodat we een idee krijgen van de schrijfstijl. Als we geïnteresseerd zijn, vragen we de rest op.

Non-fictie

Bij non-fictie (wij spreken ook wel van documenten) gaat het ons in de eerste plaats om het idee. Als je een uniek idee hebt voor een non-fictie boek dan kun je contact met ons opnemen.
- Vooral bij de non-fictie boeken is het belangrijk dat het boek past bij onze uitgeverij. Bekijk dus wat er eerder bij onze uitgeverij is uitgegeven.
- Indien je het idee al (deels) hebt uitgewerkt, dan kun je dit bijvoegen.
- Voeg een CV toe.

Uitgeven in eigen beheer? Lees dan eerst de waarschuwing.