Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Herman Sandman schrijft geschiedenis PDF  | Afdrukken |  E-mail

Vijf jaar lang heeft Herman Sandman zich verdiept in het literaire leven van de stad Groningen. HIj las 'alles' en interviewde vele direct betrokkenen. HIj hoorde en las zo prachtige verhalen, smeuïge anekdotes, persoonlijke herinneringen, literaire ruzies en zelfs een geheim. Een aantal mensen las mee en voorzag Sandman van advies.

Image

Nu is het resultaat bijna klaar: Arcadia der Poëten, Het literaire leven in Groningen 1945-2005 kan naar de drukker. De presentatie is op 15 mei 2008 om 17.00 uur in het gebouw van de Groninger Archieven, in samenwerking met het Huis van de Groninger Cultuur.

Het programma van de presentatie.
- Groninger dichters van nu brengen een eerbetoon aan hun voorgangers: Tjitse Hofman aan J.J.A. Goeverneur, Sieger MG aan Bert Schierbeek, Anneke Claus aan Jean-Paul Franssens, Ellen Deckwitz aan C.O. Jellema, Karel ten Haaf aan A. Marja en stadsdichter Rense Sinkgraven aan Ido Keekstra.
- uitreiking van het eerste exemplaar door de uitgever
- woord van de auteur
- (onder voorbehoud) maken van groepsfoto
- naborrelen, boekverkoop en signeren. Dj Bert Hadders draait daarbij literaire muziek.

Als je alle verhalen die dit boek omvat leest, het veelal uit privécollecties afkomstige illustratiemateriaal en de precieze bronvermelding erbij optelt, dan wordt snel duidelijk dat Arcadia der Poëten een bijzonder boek, een uniek stukje literatuurgeschiedenis. Groningen mag trost zijn op zo'n boek.

Rond de verschijning van dit boek vinden verschillende activiteiten plaats. Lees hier voor meer.

(update 20 mei 2008) Inmiddels heeft de presentatie plaatsgevonden. Zie daarover een fotoreportage en meer nieuws.

Een belangrijk onderdeel in een boek als dit is een personenregister. Dat telt ruim 1300 namen. Van mensen die erbij waren, mensen die langskwamen off mensen die inspireerden. Nieuwsgierig? Lees dan de voorpublicatie van dat Personenregister.

Over Herman Sandman:

Image

Herman Sandman (Groningen, 1965) is redacteur kunst en cultuur en columnist voor de Groninger Gezinsbode en de HS-krant. Van zijn hand verschenen eerder een boek over oude ambachten en beroepen, Aan t waark (2002, coauteur Edward Houting), de bundel columns Trap ze in de pokkel (2005) en Inburgeringscursus Groningen (2007, coauteur Frank den Hollander). Voor zijn columns en journalistieke werk voor de Gezinsbode werd hij onderscheiden met de Groninger Persprijs 2007.

Herman Sandman: Arcadia der Poëten - Het literaire leven in Groningen 1945-2005; ISBN 97890 5452 185 3; 360 pagina's; ingenaaid; geïllustreerd; vormgeving Myrthe Heuzinkveld; verschijnt mei 2008; prijs tot 1 juli 2008 € 19,90 daarna € 23,90; bestel alvast

Foto Herman Sandman: Henx Fotografie.

Lees verder over Herman Sandman.

 
< Vorige   Volgende >