Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Ludde Menkema-wandeling PDF  | Afdrukken |  E-mail

 

zaterdag 9 juni 2012

Ludde Menkema-wandeling door Warffum

Het Groninger landschap staat bekend om oude dijken die langs landerijen staan, om maren die door lange leegten lopen, om torens die door luchten boren. Thrillerschrijver Lupko Ellen, geroemd om zijn Ludde Menkema-trilogie, weet als geen ander de magie van het Hogeland om te zetten in poëtische passages. Op zaterdag 9 juni 2012, tijdens de Maand van het Spannende Boek, kan de lezer tijdens een literaire wandeling kennis maken met de streek waar Ludde Menkema in het laatstverschenen deel Herenboer woont.

De wandeling voert langs enkele plekken die een cruciale rol spelen in Herenboer. Lupko Ellen zal daar spannende passages voorlezen. Bovendien krijgt u de gelegenheid een boerderij te bezichtigen die de sfeer van de rijke Groninger boeren goed zal weergeven. De afsluiting van de wandeling is in de tuin van Lupko Ellen. Daar kunt u van de buitenlucht en het prachtige uitzicht genieten onder het genot van een hapje en een drankje uit de regionale keuken.

Kortom: een evenement waarin een prachtige wandeling, een spannend verhaal, een meet&greet en een kijkje bij de schrijver thuis worden gecombineerd!

 

Zakelijke informatie:

De wandeling zal plaatsvinden op zaterdag 9 juni 2012 om 13.30 uur. We vertrekken vanaf het station in Warffum, na aankomt van de trein die om 13.06 uur vanaf CS Groningen (spoor 3A) vertrekt. De kosten bedragen € 7.50, inclusief consumpties. Afstand van de wandeling ca. 5 km.

 

 

 

Na afloop rest ons het verslag van de Ludde Menkema-wandeling

 
< Vorige   Volgende >