Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Bart FM Droog PDF  | Afdrukken |  E-mail

Bart FM Droog (Emmen, 1966) is niet meer weg te denken uit de Nederlandse poëzie. Naast dichter, lid van de Dichters uit Epibreren , poëzieambassadeur en optreder, ontpopt hij zich steeds nadrukkelijke als groot kenner van de Nederlandse poëzie.

Op 31 januari 2002 werd Droog voor twee jaar benoemd (vervolgens nog met een jaar verlengd) tot de eerste Stadsdichter van Groningen, een functie die hij zo overtuigend invulde dat sindsdien overal in Nederland stadsdichters, dopsdichters, huisdichters en stadsdeeldichters zijn benoemd (of in een enkel geval zichzelf zo hebben uitgeroepen). Vanaf 1 maart 2008 is Bart FM Droog de tweede gemeentedichter van Emmen.

Bart FM Droog publiceerde bij Passage de volgende dichtbundels:

- Deze dagen (1998)
- Benzine (2000)
- Radioactief (2004)

Zijn vierde bundel, Veldheer en andere liefdesgedichten, verscheen voorjaar 2009 bij naar eigen zeggen "een echte uitgeverij deze keer":  Uitgeverij De Contrabas.

Daarnaast was Droog redacteur van de bloemlezingen Het Hogere Noorden, Dichters over Repin en In Memoriam Prins Claus Gedichten.
Als een van de Dichters uit Epibreren is Droog te beluisteren op de cd Wei Epibreren en als lid van het trio De Drie Boeddha's op de cd Voorbindbuik.

Boekingen via SSS; meer informatie over Bart FM Droog op Google. Klik voor zijn dichtbundels links op het menu 'poëzie' of klik meteen door naar Radioactief. En kijk voor filmpje over Bart FM Droog op YouTube.

Image

(foto Bart FM Droog: Henx Fotografie)

 
< Vorige   Volgende >