Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Lupko Ellen PDF  | Afdrukken |  E-mail

Lupko Ellen werd in 1953 geboren in Gasselternijveenschemond. Zijn naam is geen pseudoniem. Ellen debuteerde in november 2006 met de literaire thriller Moddergraf . Dit boek vertelt de ongewilde avonturen van Ludde Menkema. Dit personage bleek sterk genoeg om er meer verhalen aan te wijden. In mei 2009 verscheen het tweede boek rond deze Ludde Menkema: Wraaktocht. Vervolgens verscheen in januari 2011 Herenboer, de thriller waarmee Lupko Ellen genomineerd werd voor de Gouden Strop..

Eind mei 2013, in de aanloop van de Maand van het Spannende Boek (juni) verscheen het vierde deel rond Ludde Menkema: Nachtengel, een thriller over vrouwenhandel...

Samen vormen deze boeken dus de Ludde Menkema-reeks.

In het seizoen 2013/2014 schreef Ellen een feuilleton in opdracht van De Literaire Hemel in Drenthe. Dit is in 2014 als minithriller verschenen: Hellig vuur.

Eind 2015 verscheen een gehel nieuwe thriller van Lupko Ellen: De zussen Borgesius.

Lupko Ellen werkte bij Teleac als projectmanager. Thans woont hij in het Noord-Groningse dorp Warffum. Met de literaire thriller Moddergraf debuteert Ellen op buitengewoon overtuigende wijze, getuige ook de reacties. De recensies op Wraaktocht waren zo mogelijk nog enthousiaster. Herenboer werd in het Dagblad van het Noorden omschreven als 'een subliem slot van de trilogie... de vijf sterren meer dan waard'.

Boekingen via SSS; meer informatie over Lupko Ellen op Google of volg het nieuws over hem op ons weblog. Zie voor filmpje over Lupko Ellen op YouTube.

foto: Henx Fotografie

 

De pers schreef over de drie boeken van Lupko Ellen onder meer:

‘Lupko Ellen is een groot schrijver.’
(NRC Handelsblad)
 
‘Geweldige thriller (…) in een zeer aangenaam lezende schrijfstijl weet de schrijver de lezer onmiddellijk zo te boeien dat het bijna onmogelijk is het boek weg te leggen.’
(Vrij Nederland)
 
‘Dit is een thriller hors categorie (…) alles klopt in dit boek, De wonderschone beschrijvingen van het landschap, de opbouw van het verhaal en het taalgebruik.’ (Dagblad van het Noorden)

'Het klinkt te onwaarschijnlijk voor woorden, maar Ellens vakmanschap is toereikend voor de suspension of disbelief die een thriller vereist' (de Volkskrant)

'Het lijkt misschien een beetje veel allemaal, maar Ellens vlotte pen en geoliede schrijfstijl maken er een kloppend en behoorlijk spannend geheel van' (crimezone.n)

 
< Vorige   Volgende >