Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Al Galidi PDF  | Afdrukken |  E-mail

Al Galidi is geboren in het Zuiden van Irak. Hij weet niet wanneer hij geboren is, in de woestijn doen ze niet aan verjaardagen. Toen hij klein was, wilde hij graag viool spelen. Zijn vader kocht een goede viool, maar er was geen leraar in de woestijn. Dag na dag ontdekte hij dat hij viool kon spelen met woorden. Hij begon gedichten te schrijven toen hij zes of acht jaar was. Vele jaren later studeerde hij bouwkunde in Arbil en studeerde hij af als bouwkundig ingenieur. In februari 1998 vroeg hij asiel aan in Nederland. De IND gaf hem zijn eerste negatief en nu is hij uitgeprocedeerd. Hij staat op de lijst van minister Verdonk en moet weg. Daarom mocht hij nooit naar school en heeft hij zichzelf de Nederlandse taal aangeleerd.

In het Nederlands publiceert hij romans, gedichten en columns. Van Al Galidi verscheen bij Uitgeverij Passage de bundeling columns Ik ben er nog.

Al Galidi publiceert/de ook onder de namen Rodhan Al Galidi en Rodaan Al Galidi.

Boekingen via SSS; meer informatie over Al Galidi op Google of op de eigen website van Al Galidi. Zie voor foto's van Al Galidi hier

 
< Vorige   Volgende >