Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Karel ten Haaf PDF  | Afdrukken |  E-mail

Karel ten Haaf

Image

Na vele eigenbeheer-uitgaven, komt Karel ten Haaf (Bloemendaal, 1962) in 1999 met zijn romandebuut Steppen zonder autoped uit bij een reguliere uitgever. Ten Haaf treedt veelvuldig op, zowel als schrijver en als dichter. Verder is hij onder meer mede-samensteller van Het Hogere Noorden. Als revolutionair socialist is hij politiek actief, een gebied waarop hij ook enkele publicaties op z'n naam heeft staan, onder meer het levensverhaal van Peter Drenth: In de geest van Oktober (1999). Ook is Ten Haaf initiatiefnemer en was presentator van De Dichtclub. Zijn dichtbundel meisjespijn was een van de dikste poëziedebuten ooit. Hij woont in Groningen, waar hij werkt als telefonist bij het UMCG.

Van Karel ten Haaf verscheen bij Uitgeverij Passage:
- Steppen zonder autoped (romandebuut, 1999)
- Geen zomer meer (roman, 2003)
- Bokkenvla (roman, 2004)
- poëziebundel meisjespijn (2007).
- samen met Daniël Dee schreef Ten Haaf een boek K1, van de schoonheid en de kracht (2010)
- Ten Haaf is samensteller van de bloemlezing visuele en concrete poëzie Zieteratuur (2010)
- 20 jaar na het overlijden van C.B. Vaandrager bezorgde en becommentarieerde hij de uitgave van diens niet eerder verschenen novelle Sleutels (2012)
- en toen was het ook weer tijd voor eigen werk: het bijzonder gevarieerde Van de straat (2012)

Najaar 2014 verschijnt de samen met Daniël Dee geschreven biografie 'Peter Aerts, the Dutch Lumberjack' (zie het menu verwacht)

Boekingen via SSS; meer informatie over Karel ten Haaf op Google. Zie ook het weblog Kortsluiting dat hij samen met Daniël Dee runt. Wekeliijks (op woensdag) verzorgt hij een column op het literaire weblog Tzum. Op YouTube staan filmpjes met Karel ten Haaf.

Foto Karel ten Haaf: Henx Fotografie

 
< Vorige   Volgende >