Zoek op categorie
Zoek op auteur

Menu
Nieuwe titels
Auteurs
Verwacht
Specials
Aanbiedingen
Manuscript Inzenden
Archief
Links
Ronald Ohlsen PDF  | Afdrukken |  E-mail

Ronald Ohlsen

Ronald Ohlsen (Groningen, 1968) doet eind jaren tachtig, begin jaren negentig Algemene Letteren Studies en Nederlands aan de RuG. In 1994 studeert hij af. Hij schrijft de romans De godvergeten middenstand (1996) en Gedoodverfde engelen (2000). Verhalen en gedichten van zijn hand verschijnen in tal van tijdschriften en bloemlezingen waaronder de spraakmakende bundel Sprong naar de sterren; de laatste generatie dichters van de twintigste eeuw. Ohlsen was gastredacteur bij het Amsterdams studentenweekblad Propria Cures en het Rotterdams Tijdschrift voor de Nieuwe Letteren Pa§ionate. Als schrijver/dichter staat hij op allerlei literaire en andersoortige festivals als Poetry International in Rotterdam, Lowlands in Biddinghuizen, De Wintertuin in Nijmegen, Crossing Border in Den Haag en Noorderzon in Groningen. Verder is hij verscheidene malen te gast in het VPRO-radioprogramma De Avonden.

Ronald Ohlsen was een paar jaar werkzaam bij de Usva, thans is hij verbonen aan het universitair talencentrum. Naast prozaschrijver is hij dichter en schrijfdocent. Tijdens de Poëziemarathon op 27 januari 2005 werd hij voor twee jaar benoemd tot stadsdichter van Groningen. Ronald Ohlsen is ook de bedenker van de naam "Het Groninger Forum". Op de Poëziemarathon van 2007 werd Rense Sinkgraven benoemd tot de opvolger van Ohlsen als stadsdichter. Bij die gelegenheid werd, bij wijze van afscheidscadeau, het eerste exemplaar van zijn eerste dichtbundel Lente in Sydney overhandigd aan Jacq. Wallage, burgemeester van Groningen.

Als student Nederlands lukt het hem om de teruggetrokken levende dichteres Vasalis te interviewen. Het interview zelf blijft geheim, maar in Zeuvendaagse vertelt Ohlsen wel hoe dit interview tot stand kwam.

Drie weken later was dan het definitieve afscheid van Ronald Ohlsen als stadsdichter. De afscheidrede die hij die middag hield staat op het boekenlezers weblog.

Najaar 2013 verscheen zijn derde roman: Het geheugen van Herman Blauw, een spannend geschreven thrillerachtig boek.

Boekingen via SSS; meer informatie over Ronald Ohlsen op Google. En kijk op YouTube voor filmpjes.

Foto Ronald Ohlsen: Henx Fotografie

 
< Vorige   Volgende >